L’estudi PRIMA-CoV fet desembre a Barcelona inspira els organitzadors de Rotterdam’21

La salut i la seguretat són sempre la prioritat #1. Animo a fer una ullada als resultats de l’estudi PRIMA-CoV fet a Barcelona, amb l’èxit d’organitzar un esdeveniment sense que hi hagués ni una sola infecció. Això encara precisa de més investigació, però és esperançador!“. Són paraules de Sietse Bakker, productor executiu del Festival d’Eurovisió 2021 al seu perfil oficial de Twitter, ahir mateix. Aquesta observació mostra la vigilància que els organitzadors del Festival estan fent de tot tipus de proves per fer possibles els esdeveniments amb públic, tot i la pandèmia mundial del coronavirus. L’estudi PRIMA-CoV es va fer el passat 12 de desembre, amb els assistents a un concert programat a la sala Apolo de Barcelona. El resultat positiu de l’estudi podria marcar el camí a seguir a Rotterdsam’21. En el concert a l’Apolo, no es va demanar distància de seguretat a cap de les persones assistents. Totes elles, però, van passar per un cribatge d’antígen en frotis nasofaringi, fet per personal sanitari qualificat. Totes van donar negatiu; és a dir, no estaven infectades en el moment d’accedir al concert. Tot i això, a l’Apolo s’havien adoptat diverses mesures de seguretat, com ara control de persones que podien coincidir de manera simultània a la zona per a fumadors, prohibició de consumir begudes fora de la cafeteria i obligatorietat de dur mascareta (a tothom se li va facilitar en accedir al recinte una mascareta homologada H95). També es va optimitzar la ventilació del recinte i els espais interiors i es van monitoritzar la qualitat de l’aire i la temperatura. En contrapartida, no es va exigir distància social i es va permetre ballar als assistents. En total, el concert, en dues sessions, va durar 5 hores. Posteriorment, i com a part de l’estudi, es va demanar a les persones assistents al concert que se sotmetessin a un nova prova passats vuit dies del concert. Totes elles, 463 persones, van tornar a donar negatiu.

Bakker va tuitar la notícia sobre el PRIMA-CoV publicada en un web neerlandès especialitzat en espectacles musicals. El productor executiu del Festival d’enguany ja va dir la setmana passada a la premsa neerlandesa que Eurovisió decidirà en quatre o cinc setmanes en quin format se celebrarà Rotterdam’21. Segons van explicar els organitzadors del show, s’està treballant en quatre línies paral·leles: un Festival sense cap mena de limitació, tal com s’ha celebrat sempre; un Festival igual que l’Eurojúnior de 2020, amb tothom actuant des de casa; un Festival on s’exigeixi distància social, la qual cosa afectaria el volum d’entrades que s’haurien de posar a la venda, i, finalment, un show en què algunes delegacions no podrien viatjar als Països Baixos donades les dificultats a l’hora de travessar fronteres entre estats, a causa de la pandèmia.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »