‘Husavik’, a la primera llista de candidates a l’Òscar a la Millor Cançó Original

La pel·lícula, dirigida per David Dobkin i protagonitzada per Will Ferrell i Rachel McAdams, no passarà pas a la història del Cinema però ‘Husavik‘ s’està revelant com la millor aportació de ‘The Story of Fire Saga‘. La peça, escrita per Atli Örvarsson i interpretada realment per Molly Sanden, ha estat seleccionada com a precandidata a l’Òscar 2021 a la Millor Cançó Original. Enguany, la cerimònia de lliurament de les preuades estatuetes es farà el pròxim 25 d’abril. Normalment, la cerimònia es feia al mes de febrer, però la pandèmia mundial de la COVID 19 ha forçat canvi de data, com en la gran majoria d’esdeveniments internacionals. Aquell dia només hi haurà cinc finalistes. En la primera llista, feta pública per l’Acadèmia del Cinema, ‘Husavik‘ és una de les 15 precandidates, junt a ‘Loyal Brave True‘, de ‘Mulan’, ‘Fight for you’, de la pel·lícula ‘Judas and the Black Messiah‘, i ‘Rain song‘, de ‘Minari’, entre d’altres. Ara, la branca musical de l’Acadèmia nordamericana haurà de votar les cinc finalistes absolutes.

En la trama de la pel·lícula, ‘Husavik‘ representa ser el tema amb què la parella d’Islàndia decideix participar a la gran Final del Festival d’Eurovisió. Havien superat la Semi per sorpresa però un cop a la Final, canvien de tema sobre la marxa i òbviament són desqualificats, tot i que al final aconsegueixen aixecar l’admiració de públic, crítica i dels propis islandesos, que no havien de parat de fer befa dels seus representants al certamen des del moment en què havien estat escollits per anar al Festival… perquè tots els altres participants de la Pre nacional havien mrt en l’explosió del iot on s’està celebrant la festa posterior al concurs.

(Foto: Fragment del cartell promocional de la pel·lícula)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »