Crítica d’Israel; Nadav Guedj, ‘Golden boy’

Un dels intèrprets més joves d’aquesta edició del Festival; en Nadav té tan sols 16 anys. Va néixer a París però va créixer a Israel, on fa uns mesos va guanyar el ‘The Rising Star’, un talent show televisiu que premiava el vencedor amb el dret a representar el país a Eurovisió. El seu és un tema optimista; narra la història d’un jove a qui la seva estimada acaba d’abandonar. Ell, però, no es vol deixar arrossegar per la tristor i decideix divertir-se: ‘No em vull posar en el paper de víctima; aquesta nit ballaré i l’oblidaré…’. En el tema vol homenatjar, ni que sigui amb una sola frase, el caràcter liberal de Tel Aviv.

isr dins

Nadav Guedj va néixer a París i té 16 anys (Fotos: Ronen Akerman)

israel-flag

ISRAEL

Nadav Guedj, ‘Golden boy

Autor: Doron Medalie

Rafah

RAFAEL ARTESERO, compositor (Andorra 2005 i 2006; Espanya 2011 i Bèlgica 2014)

Sembla que les cançons amb aroma de ritme R&B barrejat amb sons de l’Orient Mitjà no deixen de visitar-nos a Eurovisió, tot i que el seu temps sembla haver passat, ja que darrerament no es mengen un rosco. El tema, en sí, no està malament, però n’hi ha prou amb no estar malament per competir? Això sí; s’agrairà escoltar-la si va, tal com segurament passarà, darrere d’un munt de balades, ja que n’hi ha tantes aquest any… Amb la lletra m’he quedat igual; hi ha frases inconnexes on no hi veig un fil conductor; una mica surealista. M’imagino que almenys passarà a la final. Ell, com a cantant, està bé. Ja veurem el directe i la posada en escena.

Mateo-R2

MATEO RIVAS, analista eurovisiu a Metrópolis FM

L’originalitat del tema hebreu em va apassionar quan en una mateixa cançó tenim part de balada punyent, rhythm & blues i el toc folk ètnic que et posa a ballar i a picar de mans i que tant es troba a faltar amb l’absència de Turquia. El ‘Golden boy‘, amb tan sols 16 anyets, es bolca en les seves actuacions en directe de forma apassionada i visceral, i balla molt bé, però l’únic matís negatiu que hi posaria al meu ‘nen d’or’ és que se’m cansa i em pot emetre algun gallet en la seva semifinal. Potser les coristes i els ballarins que l’acompanyaran podran emmascarar aquest toc desafinat i ens permetin veure’l a la final amb el seu tema ‘festivalero‘, dance i de festa.

Nuno

NUNO VALÉRIO, compositor

Cançó bonica i ben feta. És inevitable la comparació amb Justin Timberlake o amb qualsevol altre cantant d’aquest gènere; potser amb el turc Kenan Dogulu. Per a mi, la cançó seria excel·lent si hagués estat interpretada en hebreu; aquí marcaria la diferència. D’aquesta manera, i malgrat tenir influències ètniques, podria ser un tema grec o de qualsevol altre país dels Balcans.

Etienne

ETIENNE MUYLLE, cantant de gospel i de la Coral de Vallromanes

Bon ritme; fa participar el públic. Pot tenir èxit en les discoteques d’estiu. Bona combinació de ritme modern amb música nord-africana i asiàtica.

Alber

ALBERTO MOLINA, eurofan

No pot haver-hi un Festival sense una cançó que ens faci ballar. Aquest any, sens dubte, és el torn d’Israel que, amb el benjamí de l’edició ha apostat amb una cançó que, sembla trista però que es torna rítmica, molt simpàtica i molt per ballar. El Golden Boy de Viena té 2 opcions: no agradar gens, i fins i tot, no arribar a la final de dissabte, o, crec, donar la sopresa i posar-se al top de la classificació final. Això sí, crec que es mereixen la segona opció.

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »