Suècia, Noruega i Azerbaidjan, amb els passaports garantits

Si el que vàrem veure anit a l’assaig general de la segona semi és indicatiu d’alguna cosa, Suècia avui aixecarà passions. Més aviat ho farà Mans Zelmerlöw, l’artista més ovacionat pel públic que va assistir a la gala. Com que és el gran favorit en les cases d’apostes, sobre dir que té una plaça assegurada a la gran final, perquè d’altra banda, tampoc no cal que ho diguin els apostants, que ho aconseguirà… Noruega, per la seva banda, va decebre expectatives amb una posada en escena austera, però, això sí, amb veus impecables. Seran amb tota seguretat dissabte a l’escenari del Wiener Stadthalle. És molt probable que els acompanyi el montenegrí Knez. La mà de Zeljko Joksimovic continua escrivint cançons al ritme que marca l’audiència eurovisiva; tot el contrari del que li passa al mític Ralph Siegel. La proposta de San Marino és la més ferma candidata a marxar de Viena amb un nul points com a desagradable souvenir de la seva participació al Festival de 2015.

nor1

Morland i Debrah Scarlett van decebre anit amb la seva posada en escena (Fotos: eurovision.tv)

 

Islàndia va fer recordar l’actuació d’Holanda de dimarts: cançó dolça però posada en escena fluixa, interpretació tova i aroma de check out a l’hotel demà mateix al matí. Els txecs Marta Jandová i Václav Noid Bárta van demostrar que probablement són les millors veus d’enguany. Goles impressionats!, i això que la Marta havia ofert la nit anterior un concert de més de mitja hora a l’Euroclub, posant-hi a més tota la carn a la graella! Tenen mig bitllet de la final a la butxaca, igual que Israel i Malta. Amber va fer pujar com l’escuma el valor de la seva candidatura. Una cançó que passava desapercebuda però que amb l’actuació de l’artista ara es fa notar, i força i molt positivament. Molts espectadors coincidien a assenyalar-ho un cop acabat l’assaig.

Azerbaidjan és finalista segur. I és que els azerins, quan s’hi posen, s’hi posen! Saben donar la talla, superar la nota mitjana de cada Festival i presentar una producció internacional de primer ordre. Impecable. Lituània, Eslovènia i Xipre podrien cantar també a la final, deixant amb un pam de nassos una fluixa Irlanda i una Suïssa que deixa del tot indiferent. Letònia, probablement massa moderna, corre el risc de no ser entesa per tots els públics, malgrat la qualitat de la seva proposta. Portugal i Polònia van demostrar anit que hauran de suar molt i creuar els dits per continuar vius al show després d’aquesta nit. I no per manca de qualitat, sinó perquè pel seu davant circul·len altres propostes molt més efectistes.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »