La premsa sueca apunta el Tele2 Arena d’Estocolm com a l’escenari més probable d’Eurovisió 2016

L’estadi multiusos Tele2 Arena d’Estocolm és el més ben situat en la cursa per ser designat seu del festival d’Eurovisió 2016, segons la premsa sueca. El Tele2, inaugurat al juliol de 2013, pot acollir entre 30.000 i 40.000 espectadors. Disposa de sostre retràctil i ja ha acollit partits de futbol, espectacles d’equitació i sobre gel, proves esportives de motor i convencions diverses. La televisió sueca SVT ja ha tingut converses informals amb els seus gestors per tal de conèixer quina disponibilitat tindria per acollir el Concert el proper mes de maig de 2016 (inicialment s’han reservat les dates dels dies 10, 12 i 14). Malgrat això, i segons el diari suec Expressen, Estocolm també podria presentar unes altres 3 candidatures: el mític Globen (seu del Festival de 2000), el Friends Arena i el complex de la Fira Internacional de la ciutat.

Tele2 Arena

El Tele2 Arena d?setocolm podria acollir el Festival de 2016 (Fotos: mimoa.eu i skyscraperscity.com)

Goteborg, per la seva banda, ja ha mostrat interès en acollir el show de l’any que ve, segons el Goteborgs Posten. La ciutat, que tan sols ha acollit el Festival de 1985, podria proposar l’Scandinavium (seu del Festival d’aquell any), amb capacitat per a uns 12.000 espectadors, i l’Ullevi Stadium (amb un mínim de 45.000 seients), però necessitaria que se li construís un sostre retràctil per cobrir-lo. Malmö, segons la premsa sueca, té menys possibilitats de ser designada seu del Festival perquè ja va organitzar l’edició d’ara fa un parell d’anys. La televisió sueca ha posat un termini de 3 setmanes perquè les ciutats que vulguin acollir el Festival de 2016 presentin tota la documentació requerida. La decisió, però, no serà presa fins a mitjan mes d’agost.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »