Geòrgia, el jurat més benevolent amb Edurne; Portugal, el millor televot

El Jurat de Geòrgia va ser el que millor va valorar Edurne a la gran final d’Eurovisió 2015. L’artista madrilenya va ser la novena més ben votada pel Jurat d’aquell país, on en el ranking d’un dels seus membres va ser la cinquena i en un altre, la setena. Tot i això, Geòrgia no va atorgar cap punt a Espanya, ja que en el televot, ‘Amanecer‘ va ser el dinovè. Per una altra banda, el televot portuguès va ser el que més bé va valorar Edurne, que va ser la segona més votada després dels italians Il Volo. Portugal, però, tan sols va atorgar 3 punts a Edurne, ja que en el televot va ser la catorzena.

_DSC3759

Després del Jurat de Geòrgia, el de Malta va ser el que millor va puntuar l’artista espanyola; aquí, Edurne va ser la novena. Per al Jurat de Suècia va ser la desena, i a Rússia, Estònia i Israel, la dotzena. Entre els membres dels Jurats de França, Islàndia, Letònia, Noruega, el Regne Unit i San Marino va ser la tretzena. Els Jurats que pitjor la van valorar, van ser els de la República Txeca (vintena) i Lituània i Eslovènia (vint-i-tresena). Pel que fa al televot, i després de Portugal, allà on va agradar més Edurne va ser a França (sisena), Suïssa (vuitena), Romania i Montenegro (novena). Els espectadors que van votar menys a Edurne varen ser els de Letònia (divuitena, Lituània i Geòrgia (dinovena), Alemanya (vintena) i Àustria (vint-i-unena).

Un any més, Azerbaidjan i Armènia es varen intercanviar antipaties. Per als jurats respectius, la cançó més mal valorada va ser la del país rival. Va passar exactament el mateix amb el televot: el telespectador d’Armènia va deixar en darrer lloc el tema d’Azerbaidjan i els televidents d’aquest darrer país van rellegar en el darrer lloc de la seva llista la cançó d’Armènia.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »