Eva Mora, nova cap de Degelació de TVE sota la supervisió d’Anna Maria Bordas, directora d’Originals de la Cadena

La periodista Eva Mora ha estat nomenada nova cap de la Delegació espanyola al Festival d’Eurovisió, substituint Anna Maria Bordas, que ara ocupa el càrrec de directora d’Originals de TVE. Bordas coordinarà tots els treballs de la participació al Festival. Pel damunt seu encara hi haurà Amalia Martínez de Velasco, responsable de Continguts Generals de TVE. Les tres integren el Grup de Treball que canalitzarà tota la feina derivada de la participació de TVE al Festival. Una tasca que començarà per la preselecció interna, que tal i com va fer públic TVE el passat mes de juliol passarà per un festival que tindrà lloc a Benidorm, amb el patrocini del Govern Valencià i de l’Ajuntament de la ciutat alacantina.

Eva Mora és madrilenya i té 47 anys. Va accedir a RTVE al 2000 com a redactora i reportera dels serveis informatius. La seva primera feina a la Cadena va ser com a redactora del programa Informe Semanal. També ha format part de l’equip de Redacció d’altres programes, com ara La mañana de La 1, En familia i Más gente. Com a redactora dels serveis informatius de TVE, va ser l’enviada especial a Bakú’12, Malmö’13, Copenhague’14, Viena’15 i Estocolm’16. Al maig de 2020 va ser l’encarregada de comentar l’especial Eurovision: Europe Shine a Light junt a Tony Aguilar. Al novembre va ser una de les comentaristes de l’Eurojúnior presentat des dels estudis de la televisió polonesa a Varsòvia. Fins ara ha estat treballant com a reportera del Canal 24 Horas de TVE. Al llarg de 2020 hi va fer una intensa cobertura de la pandèmia de la COVID19. Abans d’accedir a RTVE, va treballar a CNN Noticias i a Telemadrid, on va aconseguir diversos premis de l’Academia de la Televisión pel seu programa Mi cámara y yo, i un Ondas per Madrileños por el mundo.

Un cop format, el Grup de Treball de TVE començarà al llarg de les pròximes setmanes a pensar el procés de selecció de les propostes musicals que hauran de competir a la pre de Benidorm. Per a això, TVE té pensat incorporar al Grup de Treball diversos asssessors musicals externs a la cadena. També hi haurà professionals de l’Ens públic: la directora de Comunicació i Participació, Maria Eizaguirre; Esteban Calle, de l’àrea de Marketing de RTVE; César Vallejo, responsable de Documental Digital; Irene Mahia, responsable de continguts d’actualitat de Playz; Fernando Macías, redactor de RTVE Play i coordinador de l’espai d’Eurovisió al web de RTVE; Javier Martín, periodista dels serveis informatius de la Cadena; Jordi Vives, realitzador de programes musicals; Julia Varela, comentarista del Festival d’Eurovisió des de 2015, i els comentaristes de Radio 3 Virginia Díaz i Julio Ródenas. Cau, de la llista, i per tant del procés de selecció espanyol, Toñi Prieto, fins ara directora d’Entreteniment de TVE i un dels blancs dels eurofans espanyols arran dels pèssims resultats aconseguits en les últimes edicions d’Eurovisió.

la pre espanyola, que encara no té data, constarà de dues semifinals i d’una gran Final. Totes les cançons participants es publicaran prèviament a la plataforma RTVE Play. Tot i que el certamen de moment només té garantida la seva existència com a selecció del representant espanyol al Festival d’Eurovisió de 2022, Benidorm aspira a la continuïtat en el futur.

(Foto: TVE)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »