Sis finalistes, vot combinat i jurat internacional, bases del Benidorm Fest 2022

Dues semifinals amb sis participants. Només els tres més votats de cada gala passaran a la gran Final, que es decidirà amb una combinació al 50% de televot i del criteri d’un jurat d’experts. Aquest últim estarà format en un 60% per professionals espanyols; l’altre 40% serà jurat internacional. Són les bases del Benidorm Fest 2022, la Pre espanyola per al Festival d’Eurovisió 2022. Van ser publicades ahir per la Cadena pública estatal. El show està programat per a finals de gener, en dates encara per concretar.

TVE es reserva el dret de convidar específicament aquells artistes que consideri oportú que hi prenguin part. Els qui tinguin intenció de fer-ho, hauran d’inscriure’s a través del web de la Cadena fins al pròxim 29 d’octubre. El termini per fer-ho va començar just ahir. Un cop rebudes les propostes musicals, TVE i un jurat composat per professionals de la indústria discogràfica espanyola triaran les 12 millors candidatures i sis suplents. Els compositors només podran presentar un tema si en són els autors principals. Un màxim de dos si les peces les han escrites junt a altres artistes. Els cantrants, però, només es podran presentar amb una sola cançó. No es permetrà participar a aquelles persones que intentin representar un altre pa´ís a Eurovisió 2022. Les cançons, en castellà, podran incloure qualsevol de les llengües cooficials de l’Estat. Si hi ha altres idiomes, no es podrà superar el 35% de la lletra en aquestes llengües.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »