TVE rep 886 propostes musicals per participar al Benidorm Fest

TVE ha rebut 886 propostes musicals per participar al Benidorm Fest, el certamen creat específicament per seleccionar la pròxima representació espanyola al Festival d’Eurovisió. L’última es va rebre 30 segons abans que acabés el termini per enviar propostes. Ho ha fet públic l’Ens aquest migdia, en una roda de premsa feta a les instal·lacions de Prado del Rey. D’aquest total, 692 han estat propostes de solistes i grups interessats a prendre part en el certamen. La resta, és a dir, 194, han estat peticions directes de TVE a artistes que li interessa que participen en el procés de selecció. El termini per enviar propostes va finalitzar el passat dia 10 de novembre, després que TVE l’ampliés una mica per donar màxima cabuda als artistes interessats. En total, 43 dies des del passat dia 29 de setembre. Segons ha explicat TVE, entre aquestes cançons hi ha gèneres de tota mena: flamenc, rock, balades, metal, folclore, so llatí, rap, trap, música urbana…

El grup de treball del Benidorm Fest ja està fent l’audició de totes i cadascuna de les propostes rebudes per escollir les 12 (més les sis suplents) que participaran a la primera edició d’aquest nou format de Pre espanyola, que tindrà dues semifinals i una gran Final, a finals del mes de gener. En cada semi hi prendran part sis temes. Només passaran a la gran Final les tres més votades. La proposta guanyadora serà escollida amb el 50% del televot i el 50% del vot emès per un jurat d’experts. El televot el composaran, a parts iguals, les trucades fetes per votar per un tema concret, per una banda, i per una altra, una mostra de la població espanyola. I el vot del jurat es dividirà entre el criteri d’un panell d’experts espanyols (el 60%) i un d’internacional (l’altre 40%).

TVE no oculta la satisfacció per l’acollida que ha tingut la convocat`òria entre els artistes; “la resposta ha estat molt més positiva del que ens podíem imaginar“, ha declarat Eva Mora, nova cap de Delegació d’Espanya al Festival. No s’han desvetllat noms propis, però sí s’ha comentat que entre les propostes enviades n’hi ha d’artistes totalment desconeguts pel gran públic, però que s’hi han implicat “grans noms de la producció, la composició i la interpretació, de dins i fora“. Entre ells, artistes que ja han representat Espanya al Festival anteriorment, productors internacionals nominats a l’Òscar, productors d’artistes que surten habitualment a la llista Billboard i que han treballat amb gent com Madonna o Black Eyed Peas, i caps de cartell de festivals indie. La major part dels temes són en castellà, però també se n’han rebut d’altres en català, gallec i euskera, i d’altres que tenen part de la lletra en italià o anglès.

Tony Sánchez-Ohlsson, un dels assessors del grup de treball, ha dit que per participar a Eurovisió cal “una cançó que soni autèntica, que sigui de veritat; que la vegis a l’escenari i tingui sentit, sigui coherent i convenci als que són davant de la pantalla“. Eva Mora ha afegit que cal un tema “que remogui, que no se te’n vagi del cap!

(Foto: TVE)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »