Avui es compleixen 60 anys de la creació del Festival d’Eurovisió

Tal dia com avui, el 19 d’octubre de 1955, es va crear oficialment el Festival d’Eurovisió. Va ser en el transcurs de l’Assemblea General anual que la xarxa Eurovisió va celebrar a Roma que es va aprovar la posada en marxa d’un concurs musical en què hi prenguessin part els països membres de l’organització, creada 5 anys abans en una conferència celebrada a Torquay (Regne Unit). Naixia així el Gran Prix Eurovision de la Chanson. En aquella mateixa assemblea general, els països membres van aprovar també que la primera edició de Concurs se celebrés a Lugano, a proposta de la televisió suïssa. El Festival va celebrar la seva primera edició al Teatre Kursaal d’aquesta ciutat suïssa el 24 de maig de 1956, i va finalitzar amb la victòria de Lys Assia amb el tema ‘Refrain“. No es conserven imatges del show en la seva totalitat, ja que es varen perdre en una inundacions que varen afectar la seu de la televisió suïssa. Tan sols es conserven les imatges de l’actuació de la guanyadora, que varen ser utilitzades per a un reportatge de resum del show que va elaborar l’ens helvètic.

Actuació de Lys Assia al 1956 (Youtube)

lys-assia-56

Lys Assia durant la seva actuació en l’edició de 1956 (Foto:eurovision.tv)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »