Grup Acció, de l’Empordà a Europa via Andorra

Són els candidats d’Andorra a l’Ogae Song Contest 2015. Els resultats no trigaran a conèixer-se; un concurs on hi participen 31 països i artistes tan coneguts per als eurofans com Kate Ryan, Darin, Alyona Lanskaya, Jelena Tomasevic o Inga & Anush. El grup Acció es va formar al 2008 i té ja 3 discos al mercat. El tema ‘Tot està per fer‘ amb què defensen els colors d’Andorra a l’Ogae Song Contest, és la pista número 3 del seu darrer treball, el ‘1001 colors‘, que va ser publicat a primers del passat mes de juny. El ‘Tot està per fer‘ neix amb la idea de fer pujar l’ànim a una persona molt propera als integrants del grup , explica a l’Eurobloc Jordi Pareta, veu principal, guitarra i autor del tema. ‘Vaig estar pensant molt de temps com es podia animar, de quina manera podia sortir-se’n amb un missatge positiu‘, comenta. Tot i això, i amb una lletra optimista que canta ‘amb la son pintarem l’esperança de mil i un colors, que tot està per fer i tot és possible‘, Pareta diu que moltes persones han feta seva la cançó amb altres sentits ‘que poden ser perfectament vàlids‘, com per exemple, la lluita per la independència de Catalunya, segons explica. ‘A mi m’agrada això‘, la versatilitat d’un missatge amb capacitat d’arribar a persones amb situacions i preocupacions força diferents.

2048_1432550013foto1

Jordi Pareta, al centre. El grup Acció representa Andorra a l’Ogae Song Contest 2015 (Fotos: Grup Acció)

Mentre el componia, Jordi Pareta va tenir la idea que podien sortir-hi veus infantils. És per això que, a l’hora d’enregistar-lo, el tema va comptar amb la participació de nens de l’Escola de Música El Gavià, de l’Escala (Alt Empordà); un cor que canta uns ‘na-na-na‘ en ‘una tornada que enganxa‘, comenta l’artista. El ‘Tot està per fer‘, així com la resta del ‘1001 colors‘, té un sabor funky; una producció ‘que fa una mica de referència als anys 80, a la música disco que hi havia en aquella època‘. I és que, tal com explica Pareta, des del seu primer treball, que varen titular ‘La torrada‘, on feien una música més pop-reggae, el grup va obrir nous camins després de descobrir el productor i DJ francès Breakbot. Va ser una porta oberta a un tipus de música que vol recuperar el so d’aquells anys en què Kool & the Gang regnava a les pistes de ball. Bandes com Daph Punk, autors del ‘Get lucky‘, Metronomy i Miami Horror van servir d’inspiració al septet d’empordanesos, que també a partir d’aleshores va recórrer als vinils que circulaven per casa dels seus membres, trobant, per exemple, joies dels Bee Gees, com és el cas de Jordi Pareta. I a partir d’aquestes influències, ‘hem anat fent una mica nosaltres. És un tipus de música que amb el saxo i la trompeta que hi posem, també dóna joc; una música per escoltar al cotxe però també per sortir de festa i ballar-la‘, explica el cantant. I és que als integrants d’Acció ‘ens agrada molt tot el que és música negra; ens hi sentim molt identificats‘, afegeix Pareta. De fet, des del seu primer CD fins al ‘1001 colors‘, ‘sí que hem canviat, però tot el que hi hem fet es mou dins d’aquest àmbit de música negra‘.

El grup va presentar oficialment el seu nou treball a primers d’aquest mes d’octubre a l’Fnac del Triangle (Barcelona). I després, han format part del cartell musical de les Fires de Girona, la Festa Major de la ciutat que coincideix amb Sant Narcís. El proper 7 de novembre actuaran a Jafre i el 27 del mateix mes, a la lasa El Cau de Tarragona. Però ja en aquests moments, el grup està començant a treballar l’agenda del proper estiu. És ara que estan començar a lligar coses, amb algunes cites ja agendades i d’altres que ‘s’estan coent‘, explica Jordi Pareta. El músic confessa que, de cara al proper treball que treurà el grup, encara en una data per determinar, ‘ja tinc mil coses pensades‘. Probablement ens sorprendran amb un single ‘d’aquí a poc‘, perquè ‘els albums es consumeixen molt ràpid; en treus un i la gent de seguida selecciona la cançó més important i les altres molt sovint ni les escolten‘, comenta. De moment, per Europa, i gràcies a l’Ogae Song Contest, ja circula el ‘Tot està per fer‘. En breu, els resultats!.

2048_1432550302foto2

El grup empordanès ja prepara la gira de l’estiu 2016

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »