Raphael rep el Premi Ondas 2015 per la seva trajectòria professional

El cantant andalús Raphael ha estat guardonat amb el Premi Ondas 2015 per la seva trajectòria professional. L’artista, que va representar Espanya al Festival d’Eurovisió al 1966 (empat amb Iugoslàvia en el sisè lloc defensant ‘Yo soy aquél‘)  i al 1967 (sisè amb ‘Hablemos del amor‘), porta 55 anys dalt dels escenaris. El jurat d’aquest guardó, el més prestigiós que es concedeix a Espanya en l’àmbit de la ràdio, la televisió i el món de l’espectacle, ha valorat “la dedicació plena, la tenacitat, el rol pioner de la música moderna i la seva increïble capacitat de reinvenció i adaptació als temps, entroncant amb les noves generacions i esdevenint fins i tot una icoa indie“. Miguel Rafael Martos, de 72 anys, va guanyar la quarta edició del Festival de Benidorm de 1962 amb el tema ‘Llevan‘, treient el seu primer disc 3 anys més tard. Ja n’ha editat més de 60. Al llarg de la seva carrera, Raphael ha rebut 326 discos d’or, 49 de platí i un d’urani, essent l’únic artista al món que l’ha aconseguit. L’urani es concedeix al cantant que ha venut més de 50 milions de còpies. El passat mes de juliol va treure nou disc, ‘Sinphónico‘, que està presentant en una gira que va començar al Teatro Real de Madrid i que el durà al Gran Teatre del Liceu de Barcelona els dies 21 i 22 de desembre. Enguany, a més, Raphael ha tornat al cinema, on va ser una gran estrella als anys 60. Ha estat de la mà d’Álex de la Iglesia al llargmetratge ‘Mi gran noche‘, que es va estrenar divendres passat i on Raphael interpreta el paper d’Alphonso.

Raphael_La Vanguardia

Raphael va representar Espanya un parell de cops a Eurovisió (Foto: La Vanguardia)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »