Dos països més, encara per confirmar, participaran a Estocolm 2016

El supervisor executiu del Festival d’Eurovisió, Jan Ola Sand, ha assegurat avui a Glasgow (Escòcia) que seran 41 els països que participaran en la propera edició del show, que es farà a Estocolm els dies 10, 12 i 14 de maig de 2016. Actualment, i després del ‘sí’ d’avui de Sèrbia, han confirmat la seva assistència a la capital sueca 39 televisions, de manera que tot just després d’aquestes declaracions de Sand, han començat les apostes sobre quins són els 2 darrers participants que anunciaran la seva presència en la seixantena edició del Festival. Tan sols 4 són els països que ho poden fer: Romania, Austràlia, Bòsnia Hercegovina i Croàcia, un cop descartats tots els que ja han anunciat de manera definitiva la seva renúncia a prendre part en el show.

La BHRT, televisió de Bòsnia Hercegovina, que va participar per darrer cop en l’edició de 2013, ha assegurat avui a Esctoday que no serà fins al proper dilluns 16 de novembre que anunciï de manera oficial si viatjarà o no a Estocolm el proper mes de maig. Els problemes econòmics són el motiu de la renúncia. L’ens públic d’aquest país va reservar plaça per al Festival de l’any que ve el passat mes de setembre, però el 9 d’octubre hi va renunciar. La xarxa Eurovisió va perllongar-li el període de gràcia fins a finals d’octubre perquè trobés ajut financer per inscriure’s definitivament en el Concurs, però des d’aleshores, la cadena no s’hi ha pronunciat, fins avui que, a preguntes d’Esctoday, ha notificat que en una setmana prendrà la decisió final. Austràlia, per la seva banda, va ser convidada a participar a Viena per l’alt grau d’acceptació que el Festival té en aquell país, però des d’un primer moment es va descartar que tornés a fer-ho al 2016. Eurovisió, però, no va deixar gaire clar aleshores si uns altres països no europeus podrien prendre el relleu dels australians com a convidats excepcionals en edicions futures del show. Croàcia, per la seva banda, també va explicar a Esctoday que segurament no participarien l’any que ve, malgrat que encara ho hi ha una confirmació oficial al respecte per part de la seva cadena estata, l’HRT.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »