Alemanya tria Xavier Nadoo per a Estocolm

Xavier Nadoo representarà Alemanya en el pròxim Festival d’Eurovisió. Ho ha fet públic avui mateix la cadena de televisió NDR. Tot i que la tria de l’artista ha estat interna, l’audiència serà l’encarregada de seleccionar el tema amb què Nadoo defensi el seu país a Suècia. El proper 15 de desembre es farà un show televisat en directe on un jurat artístic farà la tria dels 6 temes que posteriorment haurà de valorar el públic alemany. Lena, guanyadora del Festival de 2010, formarà part d’aquest comitè d’experts. La tria de la cançó està programada per al 18 de febrer de 2016. Xavier Nadoo, de 44 anys, té 9 discos publicats. El primer el va treure al 1993, ‘Seeing is believing‘, que va passar sense pena ni glòria. L’artista va començar a ser conegut a partir del seu segon treball, que li varen editar al 1997. Xavier Nadoo, que canta principalment R&B, soul i pop, va ser guardonat l’any 2000 amb el premi Echo que concedeix la indústria discogràfica alemanya; en aquella ocasió se’l va reconèixer com el millor artista masculí de l’any. Al 2002 va ser guardonat amb el premi Comet que atorga la cadena musical alemanya Viva. Aquell mateix any se’l va distingir també amb un MTV Europe com a millor artista alemany. Un parell d’anys més tard, el seu tema ‘Ich kenne nichts‘ era premiat com el millor single de 2004 amb el premi Amadeus, que concedeix la indústria del disc d’Àustria. Nadoo té programat un concert a la ciutat suïssa de Basilea aquest proper dissabte, en el marc del tour ‘Von Anfang on dabei‘, on cantarà junt a Rolf Stahlhofen i Claus Eisenmann.

(Foto: NDR)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »