Xavier Naidoo no representarà Alemanya en ser acusat d’antisemita i homòfob

Poques hores després d’haver estat designat directament per la NDR com a representant d’Alemanya per al Festival d’Eurovisió 2016, Xavier Naidoo ha estat desqualificat per l’ens públic després de la polseguera mediàtica i en les xarxes socials que va aixecar la seva designació. La fundació anti-racista alemanya Amadeu Antonio va reaccionar davant l’anunci de la tria considerant l’elecció de Naidoo com a ‘problemàtica‘. El diari alemany Bild va treure el tema en portada, qüestionant igualment la idoneïtat d’aquesta elecció amb un titular força expressiu: “Xavier Naidoo; És l’home adequat per a Alemanya?“. Amb motiu del 25è aniversari de la reunificació del país, que es va commemorar l’any passat, l’artista, de 44 anys, va ser vist en una manifestació on es reclamava la instauració d’un nou Reich basat en les fronteres alemanyes existents just abans de la Segona Guerra Mundial. El seu tema ‘Wo sind‘, de 2012, va generar molta pol·lèmica perquè en la lletra, l’artista equipara homosexualitat amb pedofília. Prèviament, en un altre tema de 2008, Naidoo insultava la nissaga Rothschild, una de les més importants famílies de l’àmbit banquer d’Alemanya i d’origen jueu. Tot just després de conèixer la seva designació com a representant del seu país a Estocolm 2016, Xavier Naidoo va assegurar que, a Suècia, representaria una nova Alemanya, oberta al món i tolerant amb les diferents creences religioses i les maneres de viure. Pocs dies després, en comunicar-se-li que finalment no aniria a Estocolm, Naidoo es va limitar a escriure en el seu perfil de Facebook un lacònic ‘It’s OK for me!‘. La televisió pública alemanya s’ha mostrat convençuda que Naidoo no és ni racista ni homòfob, però considera que la pol·lèmica perjudica l’esperit festiu del Festival d’Eurovisió com a lloc de trobada i d’entesa entre persones de tota mena i pobles de tot Europa.

(Foto: NDR)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »