El públic decideix que Romania no es retiri d’Eurovisió

Romania’s WRS Backstage the Second Semi-Final

Romania continuarà participant al Festival d’Eurovisió. Ho va decidir el públic dilluns passat, en el transcurs d’una consulta popular vinculant organitzada pel programa de debat ‘Referendum‘, de la televisió pública romanesa. Quan es van obrir les línies perquè els telespectadors comencissin a votar, el ‘no‘ era majoritari, però tan bon punt es va fer una crida als eurofans d’arreu a través de les xarxes socials, el ‘si’ va començar a guanyar terreny, fins a imposar-se, al final de l’emissió, amb un 67%. El programa, emès en primer time cada dilluns i conduït per Mihai Radulescu, va analitzar el Festival celebrat recentment a Torí. A més de fer connexions en directe amb Moldàvia, per esbrinar què va fer que el Jurat d’aquest país no hagués votat per la proposta de Romania, l’espai també va tractar sobre la crisi causada per l’intercanvi de vots entre sis països, a la segona semifinal. La televisió de Romania, que continua negant que hi hagués cap pacte previ, presentava la polèmica com l’escàndol pels “vots atribuïts per Eurovisió al Jurat romanès“.

(Foto: Corinne Cumming via Eurovision.tv)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »