Rússia, oficialment exclosa d’Eurovisió

Ni Rússia ni Bielorússia. Cap dels dos països pertany ja a Eurovisió. Per tant, no podran participar en cap dels esdeveniments internacionals organitzats per la xarxa internacional, ni beneficiar-se de l’intercanvi de continguts entre socis, com ara el senyal de les retransmissions esportives, o participar en coproduccions internacionals. Rússia havia estat exclosa del Festival d’Eurovisió 2022 davant l’amenaça vetllada d’alguns països de no viatjar a Torí si hi participaven els russos. L’exclusó va molestar Moscou: els mitjans d’aquest país van mostrar van anunciar que demanarien oficialment la baixa de l’organisme internacional. Acte seguit, i mentre no arribava aquesta sol·licitud, Eurovisió va excloure Rússia dels diferents grups de governança de la institució. Però, malgrat tot, Rússia ja no complia algun dels requisits imprescindibles per formar part de la xarxa: garantir una informació contrastada i veraç, i respectar la llibertat de Premsa. El règim de Putin ha prohibit els mitjans de comunicació del país parlar de ‘guerra‘, en el cas de la invasió d’Ucraïna, i ha forçat a explicar la versió del Kremlin en el conflicte armat, amb la constant amenaça de sancions i fins i tot de presó per als professionals que no ho compleixin. Eurovisi´ó ha expulsat Bielorússia pels mateixos motius: el control governamental sobre els mitjans públics.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »