Eurovisió descarta oficialment Ucraïna i comença a negociar amb la BBC

Ja és oficial; Ucraïna no organitzarà el Festival d’Eurovisió de 2023. Ho ha notificat públicament la Unió Europea de Radiodifusió aquest migdia a través d’un comunicat de premsa. “En base a anàlisis objectives, el Grup de Referència, que és el l’equip de govern del Festival, ha arribat a la conclusió, lamentant-ho profundament, que donades les circumstàncies actuals, les garanties de seguretat i operacionals que es requereixen a la televisió que acull, organitza i produeix el Festival d’Eurovisió, en base al reglament del certamen, no poden ser assegurades per l’UA:PBC“. Eurovisió reconeix que s’ha pres temps per assessorar-se i fer un estudi sobre la viabilitat de què Ucraïna pugués acollir el Festival. Han consultat, fins i tot, experts en seguretat. Al capdavall, agraeixen a la cadena pública d’Ucraïna la cooperació i l’esforç fet explorant tots els escenaris possibles des de la victòria de Kalush Orchestra a Torí, però tot i això, i amb “tristesa i decepció, el Festival del pròxim any no es pot celebrar a Ucraïna“. En el mateix comunicat, Eurovisió explica que “ara començarà” a parlar amb la BBC per si vol organitzar el show, com a segona classificada al Festival del passat mes de maig. La xarxa europea té la “intenció” de què la victòria d’Ucraïna a Torí quedi ben reflectida en el show de 2023, tot i que el Festival s’acabi celebrant al Regne Unit. Aquest aspecte “serà una prioritat per a nosaltres durant les discussions amb els organitzadors” substituts.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »