OGAE Ucraïna demana que el club rus sigui exclòs de totes les activitats d’OGAE Internacional

OGAE Ucraïna ha fet una crida a “la comunitat internacional de fans” d’Eurovisió perquè pressionin i s’acabi expulsant el club de Rússia de totes les activitats d’OGAE Internacional. Amb un fil de missatges a Twitter, els eurofans ucraïnesos justifiquen la seva crida amb el fet que OGAE Rússia dóna suport al Govern de Putin en la invasió d’Ucraïna. Amb una captura de pantalla d’un post publicat al web d’OGAE Rússia el passat mes de febrer, el club rus demana que es faci públic el suport “apolític” a tota mena d’activitats en pro d’aquells “que pateixen l’odi” d’Ucraïna, donant per bona la versió del Kremlin que al país veí s’està perseguint i matant la població russòfona. Rússia ha estat autoritzada a participar en la nova edició de l’OGAE Song Contest, en què estarà representada per Leonid Agutin i Vladimir Presnjakov. De fet, i des del primer moment de la invasió, Rússia ha estat exclosa de qualsevol activitat internacional; d’Eurovisió i de les competicions esportives a nivell d’equip i de seleccions nacionals. OGAE Ucraïna proposa que els russos que no donin suport a les accions de Putin passin a formar part d’OGAE Rest of the World. De moment cap altre club nacional d’OGAE s’ha pronunciat al respecte.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »