OGAE Regne Unit vota si continua a l’OGAE Song Contest però el seu president avisa que votarà en contra

La crisi per la presència d’OGAE Rússia a l’OGAE Song Contest 2022 continua. El club oficial d’eurofans del Regne Unit organitzarà una votació interna per decidir si es retira o no del Song Contest 2022, però el seu president, Vaughan Staples adverteix que ell votarà a favor de la retirada. En un comunicat públic, Staples explica que va votar a favor de la proposta d’OGAE Ucraïna, d’eliminar la candidatura de Rússia al Song Contest d’enguany, ja que un dels seus artistes seleccionats s’ha mostrat obertament a favor de la invasió i la guerra a Ucraïna. OGAE Internacional va demanar els presidents de tots els clubs nacionals que votessin aquesta proposta i el resultat va ser favorable a la continuïtat de Rússia en el certamen. En conseqüència, el club d’Ucraïna se’n retira, perquè es nega a què els seus artistes comparteixen escenari, ni que sigui virtual, amb algú que desitja l’aniquilació del seu país. “Estic trist pel resultat” de la votació, explica Staples, però precisa que l’accepta. Considera que permetre la participació de Rússia “podria comportar un desprestigi tant al concurs com a OGAE” i assegura que la decisió “és moralment i conscient una decisió equivocada“.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »