El Regne Unit i Alemanya donen suport Ucraïna i es retiren de l’OGAE Song Contest

Els clubs del Regne Unit i d’Alemanya han votat i han decidit retirar-se de l’OGAE Song Contest 2022. D’aquesta manera, donen suport el club d’Ucraïna i prefereixen quedar-se al marge d’un certamen que ha acceptat la participació de Rússia i, més en concret, d’un artista que dóna suport a la invasió i a les polítiques bel·licistes del règim de Putin. El president d’OGAE Regne Unit ja va apuntar a través de Twitter que votaria a favor de la retirada. En la votació interna, aquesta opció ha arrasat, aconseguint el 72,34% de vots; és a dir: 1.015. El ‘no‘ ha obtingut 312 vots (22.24%). Només 76 persones (5,42%) se n’han abstingut. El club d’eurofans d’Alemanya ja s’havia mostrat a favor de la desqualificació de Rússia quan Ucraïna ho va sol·licitar. La majoria de presidents de clubs d’OGAE, però, van rebujar la proposta. Ara, la votació interna dels fans alemanys ha inclinat la balança a favor de seguir l’exemple d’Ucraïna. Altres cubs, com ara OGAE Andorra, ni tan sols han consultat als socis si estaven d’acord o no amb participar en el certamen. L’OGAE Song Contest va arrencar la votació ahir divendres 16 de setembre.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »