OGAE Andorra decideix, per tan sols un sol vot de diferència, participar al Song Contest al costat de Rússia

Un sol vot de diferència! En la votació interna organitzada per OGAE Andorra, els socis i les sòcies del club han decidit continuar participant en l’OGAE Song Contest 2022, al costat d’OGAE Rússia. Arran de la participació del club rus, representat enguany per un artista que dóna suport a la guerra i al règim de Putin, ja s’han retirat de la competició els clubs d’eurofans d’Ucraïna, el Regne Unit, Alemanya i, darrerament, Estònia.

La votació a Andorra va arrencar dilluns i va finalitzar ahir dimecres. L’opció de continuar en el certamen ha obtingut 36 vots. La retirada l’han recolzada 35 persones i 8 se n’han abstingut. En total hi ha participat el 80% dels socis i sòcies de l’entitat, que podran emetre les seves votacions fins al pròxim 8 d’octubre. Abans de posar en marxa l’enquesta interna, OGAE Andorra recordava que “no hi ha cap normativa als estatuts d’OGAE Internacional que permeti excloure OGAE Rússia de cap activitat dins d’OGAE per raons polítiques (…) ja que OGAE és una associació no governamental“. En un segon punt, afegia que “OGAE Rússia no té cap connexió amb el govern de Rússia, i la seva directiva va deixar clara la seva posició respecte la guerra manifestant-s’hi en contra“. Malgrat això, el club rus no ha dubtat a enviar a l’OGAE Song Contest un artista favorable a la guerra i l’ocupació d’Ucraïna.

Tot i participar en el concurs, OGAE Andorra, igual que OGAE Internacional, “condemnen sense cap tipus d’objecció la invasió” i “el continu ús de violència i la violació de drets humans“. La direcció del club andorrà es compromet a buscar “la manera de donar veu a tots els que han dit que estan en contra” de continuar en el certamen, i mirarà de fer-ho palès en el vídeo que s’enviarà amb les votacions dels socis i sòcies que hi participaran. I és que ja hi ha membres de l’entitat que han deixat clara la seva postura, amb l’anunci que aquest cop no prendran part en el show i, per tant, no votaran per escollir les millors cançons del Song Contest 2022.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »