Montenegro no participarà a Liverpool’23 per problemes econòmics i Bulgària es retira del Festival

Liverpool els surt massa car i no hi participaran; és el cas de Montenegro. I el Festival ja no els genera cap mena d’interès i se’n retiren. És el de Bulgària. Eurovisió’23 per tant tindrà dues noves baixes. Segons publica Musiable, la cadena pública de televisió de Bulgària, BNT, els ha notificat que probablement ja no tornaran a participar més en el certamen. Per la seva banda, la televisió de Montenegro ha explicat en un comunicat oficial que “a més de la taxa de participació i del cost de l’estada a la Gran Bretanya, hem fet front a una pèrdua d’interès per part dels patrocinadors. Així que hem decidit destinar els recursos disponibles a finançar els projectes nacionals existents i ja planificats i per fer reformes organitzatives i de programes, coses que compoten intervencions pressupostàries significatives tant en equipament com en instal·lacions”. De moment, Liverpool’23 té prevista la participació provisional de 35 països. Si algun d’ells es dona de baixa a partir d’ara, serà penalitzat econòmicament per la Unió Europea de Radiodifusió. Amb aquest número tan baix, i tenint en compte que ja hi ha classificats per a la gran Final 6 països, a les semis tan sols n’hi haurà 29, la qual cosa dona unes gales prèvies de tan sols 15 i 14 participants.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »