El públic serà l’únic que decidirà el resultat de les Semis i l’audiència de la resta del món també podrà participar en les votacions

Canvis importants a Eurovisió, que entraran en vigor a Liverpool’23. Les semifinals del certamen es decidiran únicament amb el criteri de l’audiència; desapareix, per tant, el vot dels Jurats d’experts, que només tindran presència en la gran Final. Aquí, el pes del televot i dels Jurats tindran el mateix valor; 50%. Eurovisió, a més, habilitarà el vot internacional des de qualsevol part del món, i el seu criteri comptarà igual que el d’un dels països participants al show. Així, el Rest of the World també tindrà veu en les dues semis i, per descomptat, a la Final del Festival. Per això, la Unió Europea de Radiodifusió crearà una plataforma online en què qualsevol espectador d’un país no participant al Festival podrà dipositar els seus vots. Ho ha anunciat avui Eurovisió. El supervisor executiu del certamen, Martin Österdahl, ha explicat a través dels perfils oficials d’Eurovisió que amb aquests canvis són el resultat de “la immensa popularitat del show, i donen més poder a l’audiència de l’esdeveniment musical en directe més gran del món“.

(Imatge: Infografia @Eurovision)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »