El debat sobre cantar en anglès, tema estrella al fòrum d’Eurovision.tv sobre les candidates espanyoles

Més enllà de quina és la cançó favorita dels fans perquè representi Espanya en la propera edició del Festival d’Eurovisió, el fòrum del web Eurovision.tv s’ha centrat aquests darrers dies en si TVE hauria de competir amb un tema cantat en anglès. Segons es desprèn de les opinions vessades en aquest fòrum des que es varen fer públics els snippets dels 6 candidats espanyols, els principals defensors de què TVE participi amb un tema cantat en castellà són els fans europeus. Així, hi ha fans que asseguren que si Espanya canta a Estocolm en anglès “pot perdre els vots de la gent a qui li agrada escoltar l’espanyol” i recorden que Il Volo, cantant en italià, varen guanyar el televot l’any passat a Viena. Igualment, es cita l’exemple d’Enrique Iglesias i d’altres artistes llatins que canten en castellà i anglès, com ara Ricky Martin o JLO, que tenen les seves versions en espanyol sonant en moltes emissores europees. També hi ha qui considera que cap dels temes candidats no aconseguirà la victòria a Estocolm, però que, cantant en espanyol,”duran alegria, cosa que sempre s’agraeix, al Festival“. En resposta, un fan espanyol, Kevin Fernández, assegura que Espanya no ha de concursar amb un tema amb sabor nacional o llatí perquè no aconsegueix els vots ni de l’est i dels països del nord d’Europa. 

Quant als temes candidats, en general cap de les cançons no ha despertat l’entusiasme dels fans europeus. Barei és la que més suports aconsegueix, seguida de ben a prop per Xuso Jones i María Isabel. Maverick és escassament mencionat com a l’opció favorita. En aquest àmbit, el debat estrella és si cal competir amb un tema composat per un equip suec. Johanna, una fan sueca, demana que els fans espanyols no triïn “una còpia dels nostres temes, que estan sobrevalorats“. Fabio Deluca, argentí, assegura que el tema ‘Victorious‘ “sona com milions d’altres cançons sueques que hem escoltat abans” i descriu el tema de Xuso Jones d’una manera enginyosa: “Posa ‘Euphoria‘, ‘Amazing‘, ‘Glorious‘ i ‘Heroes‘ en una coctelera; afegeix-hi una mica d’aigua; barreja-ho durant uns segons i aconseguiràs… ‘Victorious‘!” Des d’aquest punt de vista, hi ha qui opina que els suecs, quan exporten cançons per anar a Eurovisió, es reserven per al seu Melodifestivalen els millors temes, raó per la qual hi ha qui pensa que, amb Xuso Jones, Espanya “no passaria del 20è lloc en amunt“. Pel fet de que hi ha qui considera ‘Victorious‘ una còpia d’altres cançons de factura sueca, el fan Pedanías de Murcia considera que el ‘Heroes‘ de Mans Zelmerlöw va guanyar tot i recordar molt al ‘Lovers on the Sun‘ de David Guetta, i als efectes creats per Dandypunk en el seu videoclip ‘The alchemy of light‘.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »