Espanya votarà en la primera semifinal d’Estocolm

Els telespectadors espanyols votaran en la primer semifinal d’Eurovisió 2016, junt als de França i Suècia. Alemanya, el Regne Unit i Itàlia votaran en la segona. Així ho ha determinat el sorteig que s’ha fet aquest matí en un acte a l’Ajuntament de la capital sueca, on també s’ha determinat quins països participaran en cada semi i en quina meitat del show els pertocarà actuar. L’ordre final el determinaran els productors del Festival, que s’hauran de basar en el resultat del sorteig fet avui i que ha determinat aquest resultat:

PRIMERA SEMIFINAL

Primera meitat del show:

Armènia, Moldàvia, Rússia, Finlàndia, Holanda, Grècia, San Marino, Croàcia i Hungria.

Segona meitat del show:

Azerbaidjan, Bòsnia-Hercegovina, Montenegro, Xipre, Malta, Àustria, Estònia, Islàndia i República Txeca.

SEGONA SEMIFINAL

Primera meitat del show:

Austràlia, Polònia, Bielorússia, Suïssa, Irlanda, Israel, Letònia, Lituània, Macedònia i Sèrbia.

Segona meitat del show:

Albània, Rumania, Bèlgica, Dinamarca, Bulgària, Geòrgia, Eslovènia, Ucraïna i Noruega.

IMG_3455

Imatge del sorteig fet aquest migida (Fotos: Eurovision.tv)

D’aquesta manera, destaca la presència de Grècia i Xipre en la primera semifinal junt a Finlàndia i Estònia. També hi haurà 3 repúbliques de l’exIgugoslàvia, en aquest show: Croàcia, Bòsnia-Hercegovina i Montenegro. La resta de les seves veïnes concursaran a la segona semi: Sèrbia, Eslovènia i Macedònia. També en aquesta segona semi concursaran juntes Letònia i Lituània i 2 escandinaus: Dinamarca i Noruega. Per tant, Rússia i Ucraïna no es veuran les cares en la mateixa semi, així com tampoc Moldàvia i Rumania, però sí Azerbaidjan i Armènia (en la primera).

També aquest matí s’ha fet públic el lema del Festival d’Eurovisió 2016, que serà ‘Come together!‘ El productor executiu d’Eurovisió 2016, Martin Österdahl, ha explicat en el mateix acte la importància que té encara avui el fet que Europa es mantingui unida, igual que en la dècada dels 50 quan va néixer el Festival. Österdahl ha destacat que Eurovisió ‘no va de fronteres, ni de política ni d’ideologies‘. El logo d’aquesta pròxima edició del Concurs és un dent de lleó amb les espores ben lluminoses, per donar la idea de què, igual que aquesta flor, quan les espores es dispersen, germinen allà on cauen. S’ha volgut fer una matàfora amb el que l’organització del Festival entén que és la música.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »