“Europa desconnecta tan bon punt Espanya surt a l’escenari cantant en castellà”

Aquest cop ha estat The Local, un diari digital que ofereix notícies de tot Europa en anglès. L’articulista, la britànica Jessica Jones, és la corresponsal del diari a Madrid. En l’article, titulat ‘Cantar en anglès, és l’única possibilitat per a Espanya?‘, la periodista assegura que Europa “col·lectivament desconnecta tan bon punt Espanya surt a l’escenari, senzillament perquè no pot entendre la cançó“, i afegeix: “Sí; tots hauríem de gaudir de la música, però és la lletra el que volem entendre“. Segons Jessica Jones, “la gent de tot Europa està molt més acostumada a entendre un tema en anglès que no pas en espanyol. Participant cada any amb temes en castellà, Espanya s’està autoexcloent de la major part d’Europa“. És per aquesta raó que Jones qualifica Espanya de “tossuda” per no voler canviar d’idioma i considera que TVE hauria de prendre Suècia com a exemple de com guanyar el Festival. Jessica Jones relaciona els mals resultats de TVE en el Concurs precisament amb aquesta qüestió idiomàtica: “Si Espanya s’aturés tan sols un segon i fes una ullada a les estadístiques, s’hauria d’adonar que ha de competir amb una tema en anglès“, assegura, recordant que TVE “està pressionant als artistes que han presentat temes en anglès perquè els facin ‘més espanyols’

Cap al final de l’article, Jones fa un parell de reflexions més: per una banda, que probablement TVE ja sap que competint en castellà no guanyarà el Festival, cosa que ja li va bé per no haver d’organitzar Eurovisió l’any següent. Jones recorda els problemes de deute i la crisi econòmica que encara viu Espanya. Per una altra banda, planteja que a TVE li costaria trobar algun cantant que cantés bé en anglès. “El nivell d’anglès a Espanya és inferior al d’Escandinàvia. Seria tot un repte trobar un cantant que cantés un tema en anglès sense un marcat accent espanyol“, assegura l’articulista, que de pas escriu que si Massiel va guanyar al 68 va ser perquè “Franco pressumptament va subornar els jutges” d’Eurovisió.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »