Mor Terry Wogan, la veu de la BBC a Eurovisió

Terry Wogan, l’emblemàtic periodista britànic que va retransmetre el Festival d’Eurovisió per a la BBC en 34 ocasions, ha mort aquest matí víctima d’un càncer. Ho fet públic la seva família en un breu comunicat, en què destaca la seva “breu però valent lluita” contra la malaltia. El primer ministre britànic, David Cameron, també n’ha glosat la seva figura: “Gran Bretanya ha perdut un enorme talent; algú a qui milions de persones varen arribar a considerar un amic especial“. El director general de la BBC, Tony Hall, ha dit d’ell que “realment era un tresor nacional“. Nicky Byrne, representant d’Irlanda enguany a Estocolm, ha destacat en el seu compte de Twitter que Wogan “sempre va ser un cavaller. Sempre tenia un somriure“. Nascut a Irlanda però també amb passaport britànic, Terry Wogan va arribar a ser nomenat Cavaller de l’Ordre de l’Imperi Britànic per la reina Elisabet, i també tenia títol de Sir. Wogan va començar la seva carrera professional als 60 a la RTE irlandesa. Wogan, que destacava pels seus comentaris sarcàstics, va retransmetre el Festival els anys 1971, de 1974 a 1977 i entre 1980 i 2008, i va presentar al costat d’Ulrika Jonson el Festival d’Eurovisió 1998, celebrat a Birmingham. Abans de la seva jubilació, treballant aleshores a la BBC Radio 2, el popular periodista va aconseguir una mitjana de 8 milions d’oients amb el seu magazine matinal ‘Wake up to Wogan‘, el que el convertia en el programa radiofònic amb més audiència mai aconseguida en tot Europa.

(Foto: BBC)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »