Greta Salóme: “Si sé que el missatge de la meva cançó ha arribat almenys a una persona, per a mi això ja és guanyar!”

El d’Estocolm serà el seu segon Festival d’Eurovisió. Els fans la varen descobrir a Baku 2012 fent un duo amb Jónsi. Enguany, Greta Salóme ens oferirà un potent missatge sobre les males influències que de vegades reben les persones; un tema que va guanyar la selecció nacional islandesa amb una posada en escena innovadora i original. Provarà de passar a la gran final de dissabte 14 de maig competint en la que probablement és la semifinal més dura del Concurs.

greta-fullbodyEurobloc: Com va començar aquesta segona aventura eurovisiva? Va ser idea seva?

Greta Salóme: Vaig composar la cançó i en vaig escriure la lletra l’octubre de 2015. La vaig crear en un estil indie-folk i amb un missatge molt potent. El que vull transmetre amb aquest tema és que no hauríem de fer cas de les veus i les influències negatives a què ens trobem tan exposats en la societat d’avui. Enlloc d’això, hauríem de centrar-nos en les veus positives i a ser nosaltres mateixos una veu positiva per als altres, perquè són ells els que ens han d’acompanyar allà on necessitem arribar.

Eb: La cançó la va escriure expressament per al Söngvakeppnin? Els fans varen trobar a faltar un violí durant la seva posada en escena…

GS: No! El tema no el vaig escriure pensant en el Söngvakeppnin, la selecció nacional islandesa, però vaig decidir presentar-la-hi després. El violí l’hem introduït a la versió final del tema, perquè vàrem afegir-hi uns quants elements simfònics. I en la versió concert de la cançó, jo també interpreto una introducció en violí.

greta2Eb: Què ens pot dir de la seva posada en escena a Estocolm?. Serà similar a la de la selecció islandesa?

GS: El que poden esperar els fans és que serem fidels al missatge de la cançó i, a més, alguns canvis que no podem desvetllar respecte el Söngvakeppnin!

Eb: Fa cas de les apostes sobre qui guanyarà Eurovisió?

GS: Hi ha diferents maneres de ser un guanyador, a Eurovisió; no hi ha cap recepta que garanteixi l’èxit. Per a mi, la cosa més important és el missatge de la cançó, i si jo sé que he ajudat o he arribat a almenys una persona amb eaquest missatge, per a mi això ja és guanyar amb independència de la classificació que acabi aconseguint en el Concurs.

Eb: Més enllà del Festival d’Eurovisió , en què està treballant actualment?

GS: En aquests moments estic escrivint nou material per al meu nou album; la meva prioritat número 1 és la meva música!

(Fotos: Olöf Erla Einarsdottir)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »