Ovidiu Anton: “Vaig guanyar net però he estat derrotat. Per qui?… Per què? No sé com respondre elegantment…”

Tracto de somriure i de no deixar-m’hi arrossegar; però és injust. Continuo sent el mateix; el mateix artista, el mateix lluitador que va guanyar net tant en les votacions del jurat com en les dels telespectadors. Però tot i així he de dir que he estat ‘derrotat’. Per qui? Per què? És just? No sé com dir-ho d’una manera que sigui elegant, per això, millor que m’hi abstingui” Són les primeres paraules que Ovidiu Anton va adreçar als seus fans a través del seu perfil de Facebook un cop es va confirmar que Romania era expulsada del Festival d’enguany a causa del deute que la televisió d’aquell país té acumulat amb la Unió Europea de Radiodifusió. L’artista, que havia de participar a la segona semifinal del show, va agrair posteriorment el suport internacional rebut de totes bandes, solidaritzant-se amb el que molts consideren una injustícia envers ell i el seu equip. Barei, la representant espanyola, va publicar al seu Twitter un piulet adreçat a l’artista romanès on hi deia “tan sols vull dir-te com em sap de greu! Tota la meva força per a tu! aquella nit, et tindrem en la nostra memòria i et durem als nostres cors“. Responent després a un fan, la madrilenya afegia que la mesura adoptada per l’UER “és una putada. No és culpa seva; bé que deuria tenir-hi il·lusió, en tot això!“.

Piulet Barei

Lidia Isac, la representant de Moldàvia, també ha mostrat la seva solidaritat amb Anton a través del seu compte oficial de Twitter: “Vull donar el meu suport a Ovidiu Anton. Sigues fort!“. La italiana Francesca Michielin també s’ha fet ressò del tema: “Tot i que Romania no serà a Eurovisió, la música ha de continuar sonant. Estic contenta d’haver-te conegut”, li deia a l’artista romanès. Dalal Midhat, una de les integrants de la delegació de Bòsnia Hercegovina, ha piulat el següent missatge: “Què trist que Romania ha estat expulsada del Concurs :-(“. Poli Genova ha escrit: “Trissta en saber que Romania no participarà a Eurovisió. Ovidiu, ets un gran cantant i artista!“. Amir Haddad també s’ha adreçat al romanès, igual que la resta dels seus companys, a través de Twitter. “Estimat, se’t trobarà a faltar molt enguany a Eurovisió!“. Qui més s’ha mullat després d’aquesta pol·lèmica, ha estat el rus Sergey Lazarev, demanant l’UER que convidi Ovidiu Anton a cantar en la gran final de dissabte 14 de maig perquè la decisió que ha pres és “injusta” amb l’artista. El web Eurovision.tv tan sols publica la notícia de l’expulsió d’aquest país, del Festival d’Estocolm. En cap cas s’ha fet ressò de les reaccions de simpatia que els altres artistes han tingut envers Ovidiu Anton arran de la mesura.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »