Eurovisió prohibeix la ikurriña al Globen i l’equipara amb la de l’Estat Islàmic

Entrar al Globen Arena amb una ikurriña, una estelada o la bandera de Múrcia no serà possible. Els operatius de seguretat les requisaran totes i si alguna aconsegueix passar el filtre, serà igualment requisada per l’organització. La mesura ha causat polèmica a la xarxa arran de la publicació explícita de la ikurriña en el document que explica aquestes disposicions i que s’ha penjat a la pàgina web del Globen Arena d’Estocolm. La bandera basca apareix junt a altres banderes taxativament prohibides, entre les quals hi ha la de l’Estat Islàmic. La política de banderes va ser aprovada dimecres passat pel Grup de Referència del Festival. Especifica que els espectadors de tots els shows d’Eurovisió 2016 al Globen tan sols podran dur les banderes oficials de tots els països participants i dels que hi han participat alguna vegada. Això exclou, per exemple, les banderes espanyoles amb el perfil del bou, ja que no es tracta d’una bandera oficial. Tampoc no es podrà accedir amb banderes nacionals permeses que incloguin frases escrites en un idioma diferent a l’anglès; així per exemple, una bandera amb la llegenda ‘Barei, estamos contigo!‘, podrà ser requisada. Les prohibicions, d’aquesta manera, afecten les d’aquells territoris que són objecte de disputa política entre diversos estats, com ara la República Turca del Nord de Xipre o Nargorno Karabakh. Les normes permetran, però, les banderes de qualsevol estat del món que sigui reconegut per les Nacions Unides. També s’especifica que les banderes de l’Arc de Sant Martí i de la Unió Europea “seran tolearades” sempre que no siguin emprades amb finalitats polítiques.

(Foto: BBC)

Document sobre la Política de Banderes Eurovisió 2016

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »