Eurovisió diu que la interpretació de ‘1944’ abans d’hora no va ajudar Jamala a guanyar

Jamala i el seu tema ‘1944‘ han estat ratificats com a vencedors del Festival d’Eurovisió 2016. La xarxa Eurovisió ha dit avui que la publicació del tema al maig de 2015 no vadonar cap avantatge l’artista de cara a la seva victòria, dissabte, a Estocolm. En una declaració oficial, els organitzadors del show apunten Jamala va cantar en tema davant d’una audiència molt baixa i que el video penjat per un particular a Youtube l’havien vist molt poques persones, abans del Festival. Segons recorda l’UER en la mateixa nota, la norma que fixa l’1 de setembre com a data de publicació de les cançons participants serveix per “prevenir que la massiva difusió d’un tema pugui donar-li un avantatge deshonest en el Festival que s’ha de celebrar al maig següent“. Per tant, el que va fer Jamala al maig de 2015 no va ser, en cap cas, una difusió que es pugui considerar “massiva” de la seva cançó. Eurovisió remarca que la cantant ucraïnesa va fer un “petit concert” i que el video penjat a Youtube (i que l’Eurobloc va publicar ahir mateix) de la seva actuació només el varen veure “uns pocs centenars” de persones. No és el primer cas que la xarxa Eurovisió permet un tema competir al Festival o en una pre tot i haver estat presentat abans de l’1 de setembre anterior al Concurs. Enguany, per exemple, varen deixar competir al Dansk Melodi el tema ‘Never alone‘, composat per Emmelie de Forest, que l’havia cantat en més d’un concert al llarg de 2014. Al 2013, també varen deixar concursar el ‘Birds‘ de l’holandesa Anouk tot i que l’artista n’havia interpretat un petit avanç en una entrevista que li havien fet al 2011 a la ràdio.

(Foto: Anna Velikova)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »