El Govern d’Ucraïna aposta fort per l’estadi olímpic de Kiev, que podria batre el rècord d’espectadors

El ministre de Joventut i Esports d’Ucraïna, Ihor Zhdanov, va visitar ahir l’estadi olímpic de Kiev, el NSC Olimpiyskiy, per tal d’avaluar les possibilitats que té aquesta instal·lació d’organitzar el pròxim Festival d’Eurovisió. Cas que les autoritats d’Ucraïna i l’UER hi donessin el vist-i-plau, l’any vinent es podria batre el rècord d’assistència al Concurs, ja que l’estadi podria donar cabuda uns 40.000 espectadors. Zdhanov va mantenir una reunió amb l’equip directiu de l’estadi, a qui va demanar que recopilés tota la informació sobre les obres de construcció d’un sostre per cobrir l’equipament. L’empresa alemanya que va aixecar l’estadi ja ha comunicat que fer-hi una coberta és perfectament factible i hores d’ara està elaborant un pressupost i una proposta per calendaritzar els treballs que s’hi haurien de fer. L’estadi, que va acollir partits de l’Eurocopa de futbol de 2012, disposa de la tecnologia més moderna; per aquesta raó, segons el director general de l’NSC, Valentin Gruzdev, la construcció té tot el potencial tècnic necessari per acollir un show com el Festival. El directiu va destacar que les exigències que va posar la UEFA per organitzar l’Eurocopa fan idoni l’estadi per ser la pròxima seu d’Eurovisió. Zhdanov ha considerat que el Festival de 2017 “no és una qüestió de diners, és un tema de prestigi mundial“. El ministre va afegir que organitzar Eurovisió oferirà al país “l’oportunitat de mostrar confiança i que Ucraïna és un país d’Europa“.

A part de Kiev, altres ciutats han mostrat interès en acollir el Festival de l’any que ve, com ara Lviv, Odessa, Dnepropetrovsk i Khersson. Cap d’aquestes ciutats no disposa de lloc adient per organitzar el show. Lviv, per exemple, havia de construir un palau d’esports perquè havia estat triada com a seu de l’Eurobàsquet de l’any passat, però la crítica situació en què vivia el país arran dels conflictes socials i polítics i l’annexió de Crimea per part de Rússia van fer que l’organització del campionat retirés a Ucraïna la responsabilitat d’acollir-lo. Les autoritats de Lviv han assegurat que, si Eurovisió la tria com a seu del Festival, la ciutat podria tirar endavant l’obra de construcció del palau d’esports que finalment no es va fer en el seu moment. La televisió pública d’Ucraïna (NTU) i la xarxa Eurovisió decidiran a finals del pròxim estiu o començament de la tardor on es farà el Festival de 2017.

(Foto: NSC Olimpiyskiy)

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »