Barei qualifica la seva actuació de número “minimalista que sembla fet ràpidament”

Minimalisme que sembla que s’ha fet ràpidament“. Així defineix Barei l’actuació que va fer al Globen Arena d’Estocolm. En una entrevista concedida al programa “Pasión Eurovisión“, que es pot escoltar via podcast i que hores d’ara està consumint la seva setena temporada, la madrilenya ha tornat a lamentar que la televisió sueca no fes cas de les seves demandes quan es tractava de polir la realització del seu número. Ha tornat a posar com a exemple els plans curts que demanava al començament de l’actuació; a l’estil del que sí va aconseguir l’armènia Iveta Mukuchyan. Barei també ha criticat la il·luminació i el fons de l’escenari durant la seva actuació; en definitiva, aspectes que la cantant va explicar un i altre cop a la premsa espanyola al llarg de la setmana eurovisiva. Barei reivindica saber de què parla, quan toca temes de realització. I ara, una setmana després del Festival, confessa que ella no va tenir mai cap mena de contacte amb el realitzador que els suecs li varen assignar. Ha especificat que ni tan sols en va saber el nom. Haver estat ella directament qui hagués parlat amb el realitzador, diu, “ho hauria agilitzat tot molt més“, tot i que, matisa, probablement no s’hauria aconseguit una posició millor, al Festival. És precisament el que ella canviaria: que les coses, per als artistes, fossin molt més fàcils; sense traves, en els aspectes tècnics. La representant espanyola contrasta, en la mateixa entrevista, la seva experiència amb la d’altres cantants del Festival, que sí van tenir un tracte directe amb els seus realitzadors i, a més, varen aconseguir coses que ella també havia demanat per a la seva actuació, però que mai no va veure materialitzades.

Tot i que alguns mitjans han volgut interpretar en aquestes paraules una acusació directa a TVE, i en concret, al cap de la delegació espanyola, Federico Llano, Barei no fa cap retret directe i repeteix un i altre cop que “no puc culpar ningú“, tot i que en un moment determinat diu que Llano sí tenia contacte directe amb el realitzador. Barei demana que no es responsabilitzi Toñi Prieto, un dels blancs dels eurofans espanyols: “Us ho juro; la Toñi és meravellosa!“, assegura l’artista, que també ha dit sentir-se dolguda per les crítiques que s’han vessat contra la directora de l’Àrea d’Entreteniment de TVE. Barei, simplement es limita a dir que no sap què va fallar; ignora si el problema va ser per culpa de l’actitud dels suecs o perquè TVE intercedís sol·licitant a la SVT que les demandes de l’artista fossin simplificades. No obstant, la madrilenya sí que ha dit que, a diferència del que passa en altres delegacions, ella s’ha trobat amb el fet que TVE li ha posat traves, al llarg del procés per construir la seva posada en escena; que d’entrada li deien que ‘no’ i la seva feina consistia a convèncer-los del contrari, malgrat que a la fi, va poder concursar amb el seu tema, en anglès, triar coreografia, coreògrafa i coristes.

Malgrat tot, Barei ha repetit que la seva actuació “a la gent li va agradar“, i posa com a exemple el fet que abans de la darrera actuació del show, la seva proposta va pujar fins a la tercera posició en les cases d’apostes. “Em quedo amb això“, reivindica l’artista. Ha recordat que, en arribar a la Green Room després de cantar, se li varen acostar persones de diverses delegacions per felicitar-la, pel fet d’haver aconseguit posar dempeus el Globen i ballar al ritme del ‘Say yay‘. Entre ells, Amir Haddad i Douwe Bob, representants de França i Holanda. L’artista ha confessat que, acabat el Festival, va sentir “vergonya” i ganes de “demanar perdó” pel seu resultat, però un cop vista la seva actuació, considera que tant ella com les seves coristes ho varen fer ““.

Podeu escoltar l’entrevista a Barei en el darrer podcast de “Pasión Eurovisión” clicant al següent link:

“Pasión Eurovisión”, programa 41 (7º Temporada)

(Foto: Andres Putting)

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »