Croàcia i Geòrgia, els jurats més durs amb Barei

Vint-i-dosena per als jurats de Croàcia i de Geòrgia, països on pitjor varen valorar la proposta de Barei dissabte passat al Festival d’Eurovisió. A Croàcia, per exemple, tots els membres del jurat la varen deixar molt avall en les seves puntuacions particulars; per a 3 d’ells, va ser també la 22ª; un membre del jurat la va deixar en el 21è lloc del seu ranking particular mentre que el darrer, el que millor la va valorar, la va ubicar al 20è lloc de la seva llista. Els altres països on el jurat va ser molt dur amb l’espanyola van ser els del Regne Unit (21ª), Estònia i Islàndia (20ª), Montenegro (19ª), Eslovènia (18ª), Rússia i Grècia (17ª). El membre del jurat a qui menys li va agradar Barei i el el seu tema ‘Say yay‘ va ser el cantant georgià Natsvlishvili Nata, de 26 anys. Per a ell, la proposta espanyola va ser la pitjor de la nit. Barei també va sortir molt mal parada en les votacions del compositor de Bòsnia Hercegovina Djordje Jovancic, de 23 anys, el productor letó Aigars Dinsbergs (de 47) i dels cantants Els Himma, d’Estònia (76 anys) i Jo Lemaire, de Bèlgica (60 anys). Tots ells consideraren que Barei va ser la segona pitjor de la final de dissabte.

Per contra, la madrilenya va ser la preferida de la nit per a un total de 5 experts: 2 italians; la presentadora de televisió i actriu d’anuncis Andrea Delogu, de 33 anys, i la periodista Tiziana Leone, de 45; un islandès, el músic Maggi Kjartrans, de 64 anys; un hongarès, un altre músic: Károly Frenreisz, de 69 anys (amb 23 albums al mercat), i una finlandesa, la cantant i presentadora Hanna Kinnunen, de 35. A Itàlia, país que va atorgar a Espanya el seu únic 12 de la nit, hi va haver 3 membres del jurat que consideraren Barei la 5ª, la 6ª i la 9ª millor de la vetllada en les seves votacions personals. A destacar també que la madrilenya va ser la segona preferida de 2 destacats membres del jurat suec: Anton Ewald i Lisa Ajax, que va guanyar l’edició local de l'”Idol” de 2014 i que va participar al passat Melodifestivalen amb el tema ‘My heart wants me dead‘.

Pel que fa al televot, els albanesos van ser els més reacis al ‘Say yay‘, a qui varen deixar en el 23è lloc de la nit. Curiosament, per al jurat d’experts d’aquest país, la proposta espanyola va ser la cinquena millor de la vetllada, i li varen atorgar 6 punts. Xipre va ser el segon país que va castigar Espanya en el televot: la representant espanyola va ser la 21ª per part dels espectadors d’aquell país. A continuació, a Malta i a Macedònia va ser la 20ª del televot; a Croàcia i a Montenegro va ser la 19ª, a Eslovènia, la 18ª, a Estònia, la 17ª i a Geòrgia, la 16ª.

Un cop més, Armènia i Azerbaidjan es varen ignorar, en les votacions. A Azerbaidjan, Iveta Mukuchyan va ser l’opció menys votada pels telespectadors i per a tots i cadascun dels membres del jurat d’experts. Mentre que a Armènia, Samra va ser l’última del televot i la pitjor valorada per 4 dels 5 membres del jurat. Només un la va deixar un pèl més amunt, en el 19è lloc de la seva llista particular. Es tracta del cantant i compositor Erik Karapetyan, de 27 anys. Cal destacar també que Grècia i Xipre només s’han intercanviat el 12 en el televot. Ambdós països varen coincidir a la primera semifinal del show; el jurat de Xipre tan sols va atorgar 3 punts al tema de Grècia, mentre que els experts grec en van donar 8 als seus veïns de l’illa.

(Foto: Thomas Hanses)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »