La Fira del Disc de Barcelona, un cau de velles relíquies eurovisives

Demà tancarà les seves portes la XVIII edició de la Fira Internacional del Disc de Barcelona, que es fa a l’Estació del Nord de la capital catalana. Enguany, la Fira acull un total de 52 expositors arribats d’arreu de Catalunya, de diferents parts de l’Estat i de països com els Estats Units, Canadà, Itàlia, França, Holanda, el Regne Unit i Alemanya. Quatre passadissos per triar i remenar milers de discos de vinil, principalment  LPs, però també singles, així com CDs, llibres, revistes, caixes i fundes per a discos que han perdut la caràtula i fins i tot, ulleres de sol fetes tot reciclant discos. Els organitzadors han programat diferents concerts al hall d’entrada de l’estació, on també s’ha habilitat una cafeteria per als visitants. Demà a les 17,30h actuarà Trexmania.

Entre la gran quantitat de discos a la venda no falten els de cantants i cançons del Festival d’Eurovisió. No són pocs els estands que tenen els discos del concurs ben identificats perquè els curiosos els puguin localitzar i mirar fàcilment. Se’n poden trobar a diferents preus segons els estands; des de l’euro que costa el mític Congratulations del britànic Cliff Richard als 90 de la versió italiana del La, la, la interpretada per Joan Manuel Serrat. També hi ha velles glòries, com exemplars dels temes que van participar en l’edició de 1969 a Madrid. Entre ells, un disc que conté 4 d’aquelles cançons, incloent-hi el Vivo cantando de Salomé, que va acabar compartint victòria amb Holanda, França i el Regle Unit. Igualment es poden trobar les versions que el català Josep Guardiola va fer de diferents grans èxits del concurs, com ara el Tom Pilibi  de la francesa Jacqueline Boyer.

Serrat canta el La, la, la en italià (Youtube)

Entre els passadissos de la Fira, l’Eurobloc localitza un parell d’eurofans que hi han vingut per treure el nas. Els preguntem si busquen discos del Festival i ens ensenyen una petita llista del que hi voldrien trobar. Han recorregut els estands i sembla que no se’n surten; “és com buscar una agulla en un paller; t’hi acabes deixant l’esquena, de tant remenar!“, afirmen. Tenen identificats els exemplars que més costa de localitzar: el Llámame de Víctor Balaguer, l’Estando contigo de Conchita Bautista i el Caracola de Los TNT. Marxen amb algunes compres eurovisives; el No estás solo de Patricia Kraus i el Nacida para amar de Nina i el Primaballerina de l’alemanya Siw Malmkvist, de 1969.

Demà diumenge, la Fira Internacional del Disc de Barcelona obrirà les seves portes a les 11.00h del matí i clourà a les 20.00h. L’entrada costa 6€. 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »