Mor Corry Brokken, guanyadora d’Eurovisió 1957

Correy Brokken, vencedora del Festival d’Eurovisió 1957 amb ‘Net als toen‘, ha mort avui als 83 anys d’edat. L’artista ja havia participat en l’edició anterior, representant Holanda juntament amb Jetty Paerl; la seva cançó aquell any va ser ‘Voorgoed voorbij‘. Donat que de l’edició de 1956 tan sols es va donar a conèixer el país guanyador, es desconeix el lloc exacte en què va finalitzar, després de les votacions del jurat. Brokken també va participar al Festival de 1958, defensant el tema ‘Heel de wereld‘, amb el qual va quedar última, empatada a un punt amb la luxemburguesa Solange Berry. L’artista, que va presentar també el Festival de 1976, va finalitzar la seva vida professional dedicada al món de la judicatura. Va iniciar els seus estudis de Dret al 1976, just en el moment que va interrompre la seva carrera musical, tot i que hi va tornar a fer una incursió al 1996, amb la publicació d’un album recopilatori que duia el títol del tema amb què va guanyar el Festival. Al 2000 va publicar les seves memòries, de les quals se’n varen fer 4 edicions, ampliada al 2009 amb una segona part. Corry Brokken es va donar a conèixer al 1952, amb el tema ‘I apologize‘. Un parell d’anys després, publicava el seu primer disc. No ha transcendit la causa de la mort de l’artista, que al 2008 va patitr un ictus.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »