Preseleccionats els temes que aspiren a representar Andorra a l’Ogae Song Contest 2016

Set temes aspiren a representar Ogae Andorra en l’edició d’enguany de l’Ogae Song Contest. Els socis de l’entitat varen fer recentment les seves propostes, que ara han començat a sotmetre’s a votació fins al pròxim divendres, 29 de juliol, a les 23.59 hores. Entre els candidats hi ha un parell de temes de Jordi Ninus, que és l’únic artista que repeteix de l’any passat. Les cançons i els artistes seleccionats són els següents.

3f2fb4_e7012201cf1340ecadb17ab2db66f445JORDI NINUS

Junts‘, ‘Ho ets tot per mi

Nascut a Barcelona fa 34 anys i resident a Cardedeu, Jordi Ninus repeteix candidatura, després que l’any passat els socis d’Ogae Andorra seleccionessin el seu ‘Som‘ per intentar participar en el Concurs internacional. Aquest cop, l’artista opta amb un parell de temes, inclosos en el seu darrer treball discogràfic, el segon de la seva carrera, que va enregistrar a l’estudi La Vall de Santa Eulàlia de Ronçana i que va publicar el passat mes de març amb Música Global amb el títol ‘París‘. Es tracta de les pistes número 1 i número 6 del disc; ‘Junts‘ i ‘Ho ets tot per mi‘, respectivament. Ninus, que és llicenciat en Psicologia, porta unes quantes setmanes recorrent Catalunya per presentar aquest nou treball, que incorpora 12 nous temes.

Ritme pop-rock amb un cert sabor folk i country amb lletres que retraten la vida en parella: En el seu tema ‘Junts‘, l’artista inclou versos com ara aquests: ‘Hem superat moments insuperables, hem superat moments inestimables; no hi ha res impossible per a nosaltres; junts!…’. A ‘Ho ets tot per mi‘, que interpreta a duo amb Miquel Abras, escoltem cantar coses com ara ‘no ho oblidis mai; sóc al teu costat!‘. Amb la present gira, l’artista ha actuat ja a Andorra i a la sala Barts de Barcelona, i en els pròxims dies el durà a Cardedeu (el 30 de setembre) i a Terrassa (el 13 de novembre), entre d’altres escenaris de la geografia catalana. Ninus, que també ha format part dels prestigiosos cartells del Festival Barnasants, de la gala del Disc Català de l’Any, del Festival Musica’t de Badalona o de les Festes de la Mercè de la capital catalana, va fer de guitarrista de la banda rock Rembrandt42 durant 12 anys. A més de cantar, també és bateria i percussionista.

Jordi Ninus, ‘Junts’ (Youtube)

Jordi Ninus ‘Ho ets tot per mi’ (Youtube)

971795MÒNICA GUECH

Humanitat

Guech, de 30 anys, va néixer a Liverpool. És filla de pare anglès i mare catalana. Viu a Barcelona des dels 2 anys. Coneguda pels eurofans ja que al 2011 va intentar representar Espanya al Festival d’Eurovisió que s’havia de celebrar a Düsseldorf. Guech va participar a ‘Destino Eurovisión‘, on va ser eliminada en la segona semifinal, celebrada el 4 de febrer, després d’haver interpretat el ‘Love shine a light‘ de Katrina & The Waves. L’artista havia estat triada pel jurat en la fase prèvia, on va defensar el tema ‘Believe‘ de Dima Bilan. Un any després, l’artista va prendre part al programa ‘La Voz‘ de Telecinco, formant part de l’equip de Rosario Flores. Va caure als vuitens de final.

Mònica Guech va començar a estudiar piano clàssic, tècnica vocal i llenguatge musical als 12 anys. Als 14 va començar a fer les seves primeres composicions i als 16 ja trepitjava un escenari per primer cop amb algunes bandes amateurs de pop-rock. Un parell d’anys després iniciava els seus estudis al Conservatori Liceu Modern de Barcelona. Des d’aleshores, va formar part d’alguns grups gòspel amb qui va fer gires per tot el país. Al 2011 va col·laborar amb Quique Tejada en la producció del tema ‘Leave me alone‘. L’any passat va publicar el seu primer treball discogràfic, titulat ‘Soulove‘, que inclou diversos temes composats per ella mateixa i interpretats en anglès. Són una fusió de soul, ritme R&B i pop. ‘Humanitat‘ és el seu primer single en català, que tot just comença a promocionar aquest estiu. és un homenatge a la lluita per un món millor. El seu pròxim projecte es diu ‘Alzheimer Project‘, que consisteix en 4 senzills amb temes propis interpretats en català, castellà, euskera i italià per promoure la lluita contra aquesta malaltia.

Mònica Guech ‘Humanitat’ (Youtube)

56cedb5267419FRANK MONTASELL

Una altra vida’

És santcugatenc. Guitarrista, compositor, productor i ara, cantant. Segons explicava recentment en una entrevista a ‘La Tornada‘, una cosa ha dut l’altra. Fan de Michael Jackson des de petit, Frank Montasell va començar a provar sort amb la guitarra als 14 anys, i als 20 ja es guanyava les garrofes com a guitarrista professional amb Sol Lagarto, amb qui va recórrer tot Espanya en gira. Després s’implicaria com a guitarrista en altres projectes, com ara Llúmia i, darrerament, Marina BBFace & The Beatroots. En aquest temps, l’artista ja havia començat a composar i ara ha arribat el moment d’interpretar les seves pròpies peces. Ha arribat el moment de llançar el seu propi disc, ‘Mai és massa‘, el primer de la seva trajectòria, que va publicar amb DiscMedi el passat 19 de febrer.

Enregistrat a l’estudi Panorama 1526 de Vilafant, el disc inclou 10 temes amb un toc personal que mostra les influències musicals de l’artista, que s’autodefineix essencialment com a rocker, sense deixar de banda el soul, el funk i el soul. ‘Una altra vida‘, el tema amb què podria representar Ogae Andorra a l’Ogae Song Contest, està inclòs en el disc. Com la resta de les seves composicions, la cançó és una reflexió personal sobre temes quotidians de la seva experiència vital, en aquest cas, la por que en un determinat moment de la seva vida va sentir l’artista a perdre els amics de la infantesa i l’adolescència en fer-se adult; el pas d’amics íntims a coneguts o, de vegades, a simples records. Frank Montsasell ha actuat ja al Jamboree Jazz Club de Barcelona i al Sunset Jazz Club de Girona. Recentment ho ha fet a la seva ciutat natal, Sant Cugat del Vallès. Acompanyat de la seva banda de músics, que integren el saxo Tomy Muñoz, els baixos Lucas Peire i Pablo Yupton, el bateria Danko Compta i la corista Emma Youth.

Frank Montasell ‘Una altra vida’ (Youtube)

dasouzaDA SOUZA

Abril

Són 4; tots ells malloquins; Xavi Hernández, Biel Stela, Àngel Garau i Lluís Cabot. En Lluís, que viu a Barcelona, és l’autor de la majoria de temes de la banda, que ha format part del cartell del Flow Festival de Palma, del Festival Deficitari de Solsona, l’Ermessenda Pop Festival de Barcelona o dels Vespre de la UB, entre moltes d’altres cites musicals dels Països Catalans. El pròxim dissabte 6 d’agost se’ls espera al Festival Pingüí de Flix; a les Terres de l’Ebre. Enguany, a més, han estat finalistes del festival de Música Jove Contemporània-Art Jove, junt a Lili’s House i el quartet Salvatge Cor, que finalment es va anotar el triomf en un macroconcert celebrat a primers d’aquest mes de juliol en un buc de Baleària.

Da Souza ja té un parell de discos al mercat, després del ‘Flors i violència‘ amb què varen debutar. El passat mes de febrer varen llançar el ‘Gran salt endavant‘, títol que fa referència directa a la política d’industrialització iniciada per Mao a la Xina dels 50. El treball va ser enregistrat a finals de 2015 a L’Aliança Còsmica, que no és altra cosa que la confluència dels estudis mallorquins Palam i Favela. El disc, editat per Famèlic, conté 12 pistes; la quarta correspon a ‘Abril‘, el tema que podria representar Ogae Andorra al Song Contest d’enguany. És el segon senzill de l’album. Els Da Souza fan indie rock, tot i que en aquest segon treball hi ha peces que els apropen més al pop que no pas el seu primer disc. Assumeixen influències dels escocesos Teenage Fanclub i, com no, dels balears Antònia Font.

Da Souza ‘Abril’ (Youtube)

576_1431595076Buhos-17BUHOS

Barcelona s’il·lumina

Els Búhos són un grup de Calafell format al 2005. Fan el que ells consideren ‘rock tropical‘, una fusió de rumba, ska, reggae i rock. La banda la integren Guilem Solé, Jaume Nin, Joan Blázquez, Pep Vila-Badal, Josep Contreras, Klaus Stroink, Petit Boom i Gustavo Lettieri. Varen debutar al mercat al 2007 amb un primer treball discogràfic independent que varen titular ‘Rebelión en la plaza‘. Li varen seguir ‘Cau la nit‘ (2012), ‘Natura salvatge‘ (2014) i enguany, ‘Lluna plena‘, amb què ja han iniciat una gira d’estiu que els ha dut a l’Acampada Jove de Ràdio Flaixbac, al Dissantes de Mataró, just ahir, compartint escenari amb Els Catarres, i els durà avui diumenge a Vilanova i la Geltrú, en un concert on també actuarà Albert Pla, i demà dilluns al Vendrell, junt a Lax’n Busto.

El grup es va fer molt popular arran de la seva col·laboració amb els programes de TV3 ‘APM‘ i ‘Zona zàpping‘, per a qui varen composar diversos temes satírics. El màxim de la seva popularitat va arribar quan varen dedicar una cançó a l’astre argentí del Barça, Leo Messi. En el seu currículum consten el premi Externs de 2014 al millor disc de l’any i el guardó de Millor Cançó de 2014 atorgat a ‘Brama‘ per part de la revista La Tornada. Només al 2014 varen fer 140 concerts per presentar el seu penúltim treball, el ‘Natura salvatge‘. ‘Barcelona s’il·lumina‘ és un retrat desenfadat de la capital catalana, on hi tenen lloc els hipsters, els camells, els llauners o els ‘quatre guiris‘ que ‘no s’aguanten‘ a la porta de l’Ovella Negra. El clip del tema acumula ja gairebé 284.000 visualitzacions.

Buhos, ‘Barcelona s’il·lumina’ (Youtube)

390_1453199738Animal-6_f_bernat_almirallANIMAL

Només amb tu

És un grup nou de trinca; varen actuar en públic per primer cop el passat mes de maig, en el Guitar Festival BCN que es va fer a la sala Bikini de la capital catalana. Ja tenien, però, un disc a la butxaca, el ‘Més enllà de les paraules‘, que varen treure al mercat el mes de febrer amb Halley Records. L’aventura havia començat un parell d’anys enrere quan Gerard Aledo, excomponent d’AlQuadrat, va començar a preparar un disc de mestissatge amb Ermengol Mayol. Varen voler engrescar músics d’altres formacions que ja coneixien, d’haver coincidit en diversos escenaris, o que buscaven per Youtube. Va ser així que va néixer Animal, integrat per Aledo, més conegut en el panorama musical català actual amb el sobrenom de Sr.Smizz Goku (n’és la veu i també toca la guitarra), el bateria Ermengol Mayol, el baix Ricard Bonaventura, el saxo i també veu Jöel Sempere, el trompeta Carles Raya, la teclista Clàudia Bardagí (cosina de Jofre Bardagí; autor del ‘Jugarem a estimar-nos‘  amb què Andorra va debutar a Eurovisió de la mà de Marta Roure al 2004) i el guitarra elèctric José Speedy González. Tenen l’agenda plena de cites fins al pròxim mes d’octubre.

Després de desfilar pel prestigiós festival Cruïlla i per l’Acampada Jove de Flaixbac, la setmana vinent se’ls podrà veure a Mataró (dimecres; aprofitant la programació musical de les Santes, la festa major de la ciutat), Matadepera (dijous) i Constantí (divendres) El primer d’agost faran un parell de concerts a Andorra; a les 00.00h a Sant Julià de Lòria, i a les 22.00h, a la capital, Andorra la Vella. La seva música és el resultat de la influència que ha exercit en el grup el reggae, el soul i el so folk. El tema ‘Només amb tu‘ és la pista número 1 del seu primer treball discogràfic, que inclou un total d’11 peces. És una cançó d’amor; “només amb tu els dies són fàcils; només amb tu les hores se m’escapen entre els dits, només amb tu les hores passen ràpid…‘. Atenció! El clip oficial del tema ja suma més de 558.000 visualitzacions a Youtube!

Animal, ‘Només amb tu’ (Youtube)

 

(Fotos: web Jordi Ninus, RTVE, Tot Sant Cugat, Famelic, Enderrock)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »