El ‘Bailar pegados’, el tema eurovisiu en castellà més escoltat a Spotify d’un artista català

Bailar pegados‘, el tema amb què Sergio Dalma va participar al Festival d’Eurovisió de 1991, és el tema eurovisiu d’un artista català més escoltat a Spotify, segons explica en una informació El Periódico de Catalunya. La cançó, que va finalitzar quarta en el Concurs, celebrat a Roma, és la 21ª més escoltada al món de tots els temes en castellà interpretats per artistes nascuts a Catalunya. Els 10 primers llocs de la llista estan massivament ocupats per Jarabe de Palo, amb 5 temes, i el duo Estopa, amb 5. El tema més escoltat és ‘La flaca‘, amb què l’aranès pau Donés va saltar a la popularitat al 1996. La cançó acumula ja 29,1 milions d’audicions, seguit d’“Agua“, també de Jarabe de Palo, amb 19,7. En tercer lloc apareix un tema d’Estopa; ‘El run run‘, amb 11,6 milions de descàrregues.

Al mar‘ de Manel és la cançó en català més escoltada, segons el mateix rànquing. El tema suma gairebé 5 milions de descàrregues, seguida del ‘Músic de carrer‘, de Txarango, amb 2,9 milions, i ‘Sense tu‘, de Teràpia de shock, amb 2,8. En total, hi ha 43 temes en català que superen el milió d’audicions en aquesta plataforma digital sueca. Entre ells, 9 de Txarango, 8 dels Manel i 7 d’Els Catarres.

(Foto: RTVE)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »