Ja és oficial! Kiev 2017!

Hotel Ukraine. Kiev, Ukraine

Kiev acollirà el Festival d’Eurovisió 2017. Ho acaba d’anunciar en roda de premsa a la capital del país el director general de la cadena pública de televisió, Zurab Alasania. Kiev ha rebut un total de 19 vots a favor de la seva candidatura, mentre que Odessa n’ha obtingut tan sols 2 i Dnipro, cap. Un dels membres del comitè organitzador del Festival de 2017 s’ha abstingut. D’aquesta manera, les semifinals i la final del show, programades per als dies 9, 11 i 13 de maig, se celebraran al Centre Internacional d’Exposicions de Kiev, un conjunt 58.000 metres quadrats repartits en 3 pavellons inaugurat l’octubre de 2002. A més de cafeteries i restaurants, el recinte també disposa de 14 sales de conferències, la més gran de les quals té capacitat per a 600 persones. És la fira de mostres més gran de tot Ucraïna. L’organització del Festival de 2017 preveu adequar l’espai per donar cabuda a 11.000 espectadors, 5.000 amb seient i la resta, dempeus.

Odessa i Dnipro eren les altres dues candidates a organitzar el Concurs. Representants de la televisió d’Ucraïna ja havien descartat dies enrere l’opció de Dnipro. Amb l’endarreriment de la tria de la seu del Festival, les autoritats municipals d’aquesta ciutat havien considerat que Dnipro ja no estava a temps de dur a terme tots els preparatius necessaris per acollir el certamen. Odessa, ciutat preferida per Jamala per organitzar el show, es troba a la riba nord del Mar Negre. La seva candidatura passava per organitzar Eurovisió a l’estadi del Chernomorets, per al qual hauria hagut de construir una coberta, igual que va passar al 2001 amb el Parken de Copenhaguen. Un dels principals problemes que presentava aquesta candidatura era que l’estadi acaba de ser expropiat i tot just ara se n’està preparant la subhasta. D’aquesta manera, ni Eurovisió ni l’NTU ni les autoritats d’Ucraïna no tenien amb qui negociar per posar fil a l’agulla al projecte de cobertura del recinte.

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »