Indignació a Odessa i a Dnipro per la tria de Kiev

Manca de visió d’Estat i ‘farsa‘ des del començament. Són les primeres valoracions que han fet les autoritats locals d’Odessa i de Dnipro un cop s’ha fet pública la decisió d’atorgar a Kiev l’organització del Festival d’Eurovisió 2017. El governador de la regió d’Odessa, Mikheil Saakashvili, ha explicat que el fet de concedir a la capital del país el privilegi d’acollir un esdeveniment internacional de la talla d’Eurovisió demostra l'”absència total d’una consciència d’Estat“, en les autoritats del país. El governador ha aprofitat l’ocasió per assegurar que “per construir l’Estat ucraïnès necessitem noves maneres de fer front la realitat i gent diferent“. Per la seva banda, Boris Filatov, alcalde de Dnipro, ha acusat les autoritats nacionals d’escenificar una “farsa” des del començament del procés per escollir la seu del Festival, amb els constants endarreriments a l’hora de fer-se pública la decisió de Kiev, perquè, segons ha dit, des d’un bon inici sabein que “mai permetrien que fluïssin inversions i contractes als centres regionals” del país.

Des de Kiev es defensa una postura radicalment oposada. El ministre de Cultura d’Ucraïna, Ievhen Nyschuk, ha explicat que la tria de Kiev s’ha degut al fet que la capital del país “té la millor infrastructura, té dos aeroports; hi ha un número suficient d’hotels i moltes altres coses que, per aconseguir-les, unes altres ciutats haurien necessitat invertir un temps considerable” El ministre ha anunciat també que el seu Govern té en ment diversos projectes per a Odessa i Dnipro. L’alcalde de Kiev, Vitaly Klitschko, ha demanat aquestes dues ciutats que se sentin involucrades en l’organització del Festival de 2017, perquè Eurovisió significa promoció per al país sencer, no només per a la ciutat que l’organitza. Els ha demanat, a més, que proposin idees sobre com ha de ser el show de l’any vinent i els ha animat a crear fan zones perquè tots els ucraïnesos puguin gaudir del Festival del maig de 2017. Les autoritats de Kiev també han demanat les ciutats que aspiraven a organitzar Eurovisió a muntar els seus propis estands de promoció turística en els espais que Kiev habilitarà per als fans que arribaran de tot Europa amb motiu del Festival.

(Foto: Facebook Boris Filatov, alcalde de Dnipro)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »