Kiev començarà en un parell de setmanes les obres per acollir Eurovisió

En un parell de setmanes començaren les obres que Kiev vol executar per acollir el Festival d’Eurovisió en condicions i que consisteixen a reodenar l’entorn de la Fira de Mostres, que serà l’escenari del show. En concret, l’Ajuntament de Kiev vol repavimentar els carrers de la rodalia de la Fira, millorar les places de la zona, amb nous bancs i elements florals, traslladar el mercadillo que hi ha en aquesta àrea i enderrocar alguns edificis en ruina. La capital d’Ucraïna, a més, aprofitarà l’esdeveniment musical per rehabilitar tota la ribera del riu Dnieper en aquesta zona, construint-hi un passeig fluvial, pistes de bàsquet i de tennis, una piscina i parcs. Amb motiu de l’Eurocpa de futbol de 2012, Kiev ja va tirar endavant un projecte de recuperació del seu front fluvial, ja que la ciutat havia viscut d’esquenes al riu. El Govern d’Ucraïna ja ha compromès 15 milions d’euros en els pressupostos de 2017 per al Festival, mentre que l’Ajuntament de Kiev té previst invertir-hi uns 7 milions més. Turisme de Kiev calcula que gràcies al Festival visitaran la ciutat unes 20.000 persones, al llarg del pròxim mes de maig, la qual cosa suposarà una afluència d’uns 30 milions d’euros. Les autoritats municipals volen negociar amb el sector hoteler de la ciutat que els preus de les habitacions no s’incrementin més d’un 15% respecte les tarifes habituals aprofitant la celebració del Concurs. Igualment, demanaran a diferents operadors turístics que creïn paquets turístics específics per als fans d’Eurovisió que incloguin excursions a altres ciutats d’Ucraïna.

(Foto: Esckaz)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »