La catedral de Santa Sofia, seu de la Welcome Party de Kiev 2017

La Welcome Paty d’Eurovisió 2017 es farà al recinte de la catedral de Santa Sofia de Kiev. Ho ha desvetllat aquest matí la cadena pública de televisió d’Ucraïna, NTU, en el transcurs d’una reunió mantinguda amb representants de la Unió Europea de Radiodifusió (UER), l’Ajuntament de Kiev i membres del comitè organitzador del Festival 2016 a Estocolm. La catedral, que es va començar a construir al segle XI, no funciona com a edifici religiós. Amb l’eclosió de la Revolució Russa, els dirigents soviètics en varen ordenar la seva demolició, però el recinte es va salvar finalment de la destrucció, per acabar acollint, anys més tard, el museu del Cristianisme a Ucraïna.

Centre de Convencions i d'Exposicions Parkovy

Centre de Convencions i d’Exposicions Parkovy

Avui també s’ha fet públic que l’Euroclub de Kiev 2017 s’instal·larà al Centre de Convencions i d’Exposicions Parkovy. L’edifici, amb capacitat per a més de 1000 persones, també funciona com a sala de concerts. S’ubica a la riba esquerra del riu Dnieper, però l’organització del Festival oferirà un servei d’autobusos que connecti aquest recinte amb l’International Exhibition Center, on se celebrarà Eurovisió. Hores d’ara no és previst que Eurovisió instal·li un Eurocafè, tot i que no es descarta que Ogae Ucraïna ho faci per iniciativa pròpia. La seu definitiva de l’Eurovillage no es farà pública fins al pròxim mes de febrer, segons l’NTU. La candidatura de Kiev havia proposat inicialment les places Sofiyskaya i Mikhailivska com a possibles emplaçaments del village.

(Fotos: hdfondos i Saltawards)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »