La catedral de Santa Sofia no tolerarà concerts en la Welcome Party de Kiev

Es un sacrilegi!” L’Església Ortodoxa d’Ucraïna considera que organitzar la Welcome Party d’Eurovisió 2017 a la catedral de Santa Sofia de Kiev és “immoral” i un insult a la memòria de totes les persones que varen ser enterrades al cementiri del recinte religiós. Ho ha dit recentment en una entrevista al diari ucraïnès ‘Gazeta‘ el portaveu del Patriarcat de Moscou a Kiev, Vasily Anisimov, qui recorda que Santa Sofia ja va ser violada per les autoritats soviètiques, quan es varen destruir enterraments i es va pavimentar l’antic cementiri de la instal·lació. Per la seva banda, Nelia Kukovalska, directora del recinte, ha explicat recentment en una entrevista al diari ucraïnès ‘Den‘ que la Welcome Party haurà de respectar totes les normes de conservació a què està sotmès el conjunt d’edificis, de gairebé 1000 anys d’antiguitat i que funciona únicament com a museu. Per exemple, assegura, hi haurà restriccions de llum i de so, cosa que exclou les actuacions en directe i el ball. A més, Santa Sofia imposarà un estricte límit en la durada de la cerimònia. Segons Kukovalska, encara no se’ls ha presentat el guió de la Welcome Party, però a Santa Sofia consideren que en tot cas s’està preparant un acte on assistirà un reduït grup d’autoritats, i que en cap cas es farà dins el temple, sinó en el recinte exterior de l’edifici religiós. La direcció del recinte es mostra disposada a ser inflexible en totes aquelles qüestions plantejades pel comitè organitzador del Festival que vulnerin la normativa vigent de protecció del local.

(Foto: Geyseco)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »