Eurovisió permet Romania participar a Kiev 2017

Romania participarà al Festival d’Eurovisió 2017. La decisió va ser notificada oficialment ahir a la cadena pública d’aquell país (TVR), que a part de poder retornar al popular concurs musical, podrà retransmetre els Mundials de futbol de 2018 i 2022. D’aquesta manera, se segella la pau entre Eurovisió i la TVR, que va culminar el passat mes d’abril en l’expulsió de Romania del Festival a pocs dies de la seva celebració a causa de l’impgament del deute acumulat per la cadena amb la xarxa internacional de televisions. La Unió Europea de Radiodifusió i la TVR han arribat a un acord que permetrà liquidar el deute de gairebé 10 milions d’euros acumulat per l’emissora, i que la TVR haurà d’anar retornant fins a 2019. Segons estableix el mateix acord, el deute que es pugui generar entre 2016 i 2019, els romanesos l’hauran d’acabar de liquidar al 2022. Paral·lelament, Eurovisió ha forçat la TVR a reestructurar-se de cap a peus per tal de solucionar els problemes generats per una constant pèrdua de liquididat de l’Ens que va començar ara fa 10 anys. La reforma prevista es començarà a posar en marxa la propera setmana i podria implicar el tancament d’almenys 3 dels 6 canals de televisió de la TVR. Una de les condicions que havia posat Eurovisió per acceptar el pagament fraccionat del deute era que la TVR elaborés un nou pla de gestió absolutament transparent, que l’UER ha contribuït a dissenyar amb el seu assessorament tècnic.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »