Espanya escollirà representant en una final el pròxim mes de febrer

Final oberta. Encara no se sap el número total de participants, però sí que un dels finalistes l’escolliran directament els fans i els espectadors a través d’un concurs virtual que TVE ha batejat amb el nom d'”Eurocasting“. La resta de participants en la gran final, que emetrà en directe La 1 de TVE al llarg del mes de febrer, els triarà directament la Cadena pública. D’aquesta manera, l’Ens espanyol vol una preselecció amb presència d’artistes professionals però també amb participació d’independents, tinguin o no treballs discogràfics publicats, o que vagin fent-se un forat a través de les xarxes socials amb les seves propostes musicals. Així, aquest artista serà el primer que tindrà garantit un lloc en la final espanyola, ja el pròxim mes de gener, a l’espera de què TVE publiqui la resta d’aspirants a representar Espanya a Kiev.

Així, els artistes interessats a prendre part a l'”Eurocasting” poden enviar les seves cançons, acompanyades d’una biografia artística, al web de RTVE entre demà mateix, dijous 27 d’octubre, i el pròxim 27 de novembre. Entre totes les propostes, TVE en triarà 30 perquè els espectadors puguin votar les seves favorites. Les cançons es podran escoltar a través del web de la Cadena estatal. Un jurat intern seleccionarà 3 entre les deu més votades perquè participin en una gran final prèvia, que s’emetrà via Internet al mes de gener. Serà aquí on els espectadors decidiran qui en serà el guanyador, passant directament a la gran final de febrer amb la resta d’aspirants, que seran artistes professionals escollits per TVE. En aquesta final, que TVE ha batejat com a ‘Objetivo Eurovisión‘, hi haurà vot mixte; espectadors més jurat d’experts. TVE no ha precisat si hi haurà algun tipus de jurat internacional, tal com li varen sol·licitar representants d’Ogae i d’AEV el passat divendres, amb qui l’Ens públic es va reunir per tal d’assessorar-se sobre com fer la tria del seu representant de 2017.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »