L’Ajuntament de Kiev aprova el pressupost municipal per a Eurovisió 2017

L’Ajuntament de Kiev ha aprovat avui la modificació del pressupost municipal de 2016 que inclou una partida d’1,8 milions d’euros destinats als preparatius del Festival d’Eurovisió. De cara als pressupostos de 2017, la Cambra Municipal de Kiev inclourà una nova partida per al mateix capítol, en aquest cas, de 5,4 milions d’euros. Els diners seran invertits en diferents projectes d’arranjament urbanístic al districte del Marge Esquerre del Dnieper, que és on s’ubica l’International Exhibition Center. Entre d’altres treballs, es preveu la millora de la pavimentació i la il·luminació de carrers, la creació de zones verdes i àrees d’esbarjo i també d’una ruta fluvial que connecti aquella zona amb el centre de Kiev en transbordador. La dotació pressupostària també inclou una campanya internacional de màrqueting per millorar la imatge de Kiev. Segons ha explicat en la mateixa sessió d’avui, Vilaty Klitschko, alcalde de la capital ucraïnesa, “Eurovisió és una gran oportunitat perquè Kiev atregui inversions, per a la seva imatge i per desenvolupar les infrastructures turístiques” de la ciutat. L’esmena al pressupost municipal de 2016, aprovada per 63 vots a favor i 13 en contra, era un pas necessari abans de la visita que el Grup de Referència d’Eurovisió farà a Kiev el pròxim 9 de novembre. També ho era que els diferents grups de treball del Comitè Organitzador del Festival estiguessin plenament operatius. Hores d’ara, la ciutat treballa en una programació cultural paral·lela a Eurovisió, que inclourà diverses propostes, com ara una exposició de la pintura ucraïnesa més representativa a l’Arsenal Mistetskyi; espai que també ha estat proposat com a possible seu de la Welcome Party.

(Foto: Drink Teatravel)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »