Neguit a l’NTU per la manca d’una assignació pressupostària extra per fer front Eurovisió

Zurab Alasania, director general de la cadena pública d’Ucraïna (NTU) ha mostrat avui el seu neguit per la manca d’una dotació pressupostària extra per fer front els preparatius del Festival d’Eurovisió 2017. D’aquesta manera, l’Ens públic encara no pot contractar ni un sol tècnic ni pot comprar equipament bàsic per al treball de l’equip que haurà de preparar el Festival, com ara ordinadors o taules. Alasania, que ha fet aquestes declaracions en el transcurs d’una entrevista concedida al diari ‘KP‘, ha posat com a exemple la necessitat de començar a destinar tècnics de la cadena en la planificació de l’espai de l’International Exhibition Center de Kiev (IEC). L’NTU ha d’estudiar com es distribuiran les 20 zones de treball que cal diferenciar en el recinte i com s’organitzarà la part tècnica d’un show de les característiques d’Eurovisió, com ara la il·luminació, l’enginyeria del so, les cabines de transmissió i la distribució de les càmeres pertot l’IEC, entre d’altres aspectes. I és que el recinte firal de Kiev té unes particularitats que faran impossible aplicar solucions standard, com ara el fet que tingui un sostre relativament baix, que farà repensar la instal·lació de càmeres aèries. El directiu també ha explicat que la cadena té limitada per llei la quantitat de diners que pot gastar en noves contractacions; un topall que hores d’ara és inferior al que requereix l’organització del Festival. D’aquesta manera, l’NTU està negociant amb el Govern un canvi en la legislació vigent però això requereix tràmits en 9 seus ministerials, la qual cosa alenteix més el procés burocràtic.

El director de la Cadena nacional d’Ucraïna també ha explicat que en el concurs d’idees per dissenyar el logo del Festival d’Eurovisió 2017, hi pren part un mínim de 10 firmes d’arreu del país. El logotip, segons ha explicat Alasania, ha de reflectir ni que sigui en una mínima part l’essència del que és Ucraïna, malgrat que la xarxa Eurovisió és contrària a què es vinculi excessivament a un país en concret. En el transcurs de la mateixa entrevista, Alasania també ha dit que l’NTU vol que el públic s’impliqui en la tria d’almenys un dels trets del Festival de 2017, com per exemple, l’eslogan. Alasania també ha destacat que s’estan fent negociacions amb 3 companyies de venda de tiquets d’Ucraïna i que es convocarà un concurs intern per triar els presentadors del Festival de l’any que ve. El directiu de la televisió d’Ucraïna ha lloat igualment l’empenta amb què l’Ajuntament de Kiev està fent front el Festival, amb un ambiciós projecte de renovació urbanística que afectarà, especialment, el marge esquerre del Dnieper, que és on s’ubica l’IEC. Alasania també ha anunciat que l’Eurovillage i l’Euroclub seran a l’altre marge del riu, sense avançar quins en seran els seus emplaçaments definitius.

(Foto: Oikotimes)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »