Eurovisió valora positivament els preparatius de Kiev 2017

Els preparatius del Festival d’Eurovisió 2017 “avancen bé”, tot i que hi ha aspectes, com ara les traves burocràtiques que impedeixen fluir sense problemes els diners destinats a l’organització del show, en què Ucraïna “s’ha de donar pressa“. Malgrat tot, que Kiev tirarà endavant el projecte no genera cap mena de dubte. És la valoració que ha fet el supervisor executiu del Concurs, Jan Ola Sand, de la visita de 3 dies a Kiev del Grup de Referència del Festival. Segons l’executiu d’Eurovisió, en el transcurs de les reunions mantingudes aquests dies amb representants de l’Ajuntament de Kiev i de la cadena pública de televisió, NTU, els organitzadors del Festival de 2017 han presentat les seves primeres idees sobre com han de ser l’escenari i el concepte general del Concurs de l’any que ve. També s’han presentat les 23 propostes sobre com ha de ser el logo i quin ha de ser l’slogan del Festival de 2017. El Grup de Referència n’ha triat les 5 millors, que ara hauran de perfeccionar les propostes dels models estàtics i dels mòbils. En el transcurs de la visita a Kiev, el Grupde Referència ha recorregut l’International Exhibition Center, que acollirà el Festival.

Per la seva banda, l’alcalde de Kiev, Vilaty Klitschko, ha explicat als mitjans de comunicació que el Grup de Referència marxa d’Ucraïna fent una bona valoració de la feina feta fins ara per la ciutat, posant en evidència la “pura especulació” sobre que Kiev no seria capaç de sortir-se’n i que Eurovisió 2017 s’hauria de reassignar a un altre país. Tot i això, el polític ha reclamat que es nomeni un nou director general de l’NTU i ha assegurat que ja ha transmès el seu neguit al respecte al Gabinet de Ministres. De la visita del Grup de Referència d’aquests dies a Kiev, tan sols ha transcendit que la Welcome Party finalment no es farà al recinte de la catedral de Santa Sofia. Els organitzadors, ara, treballen amb la proposta del parc annex al palau de Mariynsky, que ja va acollir la Red Carpet del Festival de 2005. En un parell de setmanes es farà pública la llista dels indrets on s’organitzarà aquesta festa i on s’instal·larà l’Eurovillage, que Kiev ara vol instal·lar al Khreschatyk, la principal artèria del centre de la ciutat. També s’ha confirmat el nomenament d’Stuart Barlow com a productor del Festival d’Eurovisió 2017. Barlow ja havia treballat anteriorment en el Festival com a responsable de la postproducció televisiva del Concurs. Igualment s’ha fet públic que les autoritats ucraïneses instal·laran 8000 càmeres de seguretat per tota la ciutat coincidint amb Eurovisió, en el marc del projecte ‘Safe Capital‘.

(Foto: EBU)

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »