Quinze temes més de l’Eurocasting 2017, que definirà cartell el próxim dijous

TVE publicarà el pròxim dijous dia 1 de desembre la llista dels 30 temes que competiran en l’Eurocasting per una plaça en la gran final espanyola, que tidrà lloc el pròxim mes de febrer. Aquesta passada nit, a les 23.59h, ha finalitzat el període en què els artistes interessats podien presentar les seves propostes per intentar representar Espanya en el Festival de 2017. De moment es desconeix la xifra total de temes rebuts; les darreres dades facilitades per l’Ens públic parlaven de 150 propostes rebudes. Una de les que sí que hi seran és el ‘No enemy‘ de Brequette, que definitivament no ha estat escolida per formar part, de manera directa, en la gran final de febrer. Segons ha explicat TVE via Twitter, l’artista canària ha quedat fora de la tria directa ja que no té cap disc al mercat i no ha guanyat cap talent show, cosa que l’obliga a passar, abans, per l’Eurocasting, on hauran de ser els fans qui li donin el passaport cap a la final de febrer. La també canària Nalaya Brown ha renunciat a presentar-s’hi perquè, segons ha explicat el seu productor, no vol passar aquesta primera prova. I mentre no arriba el dia 1 de desembre, es van coneixent altres temes que aspiren a guanyar l’Eurocasting, com ara l'”Ingravidez” de Samantha, nom artístic del transformista canari José Manuel Cabrera, que acumula 19 anys de trajectòria dalt dels escenaris.

Nacha la Macha concursa amb un tema espanyol 100%; una copla titulada ‘Vuelve ya‘ composada per Josele Román. És el single capçalera del seu primer treball discogràfic, que du el títol ‘Como la Nacha no hay ná‘. Nacha la Macha és l’alter ego de José Ignacio Galán, gadità de 35 anys, que es va donar a conèixer fa 13 anys gràcies als seus números de transformisme en diferents locals de Chueca.

La sabadellenca Martha Mateo ha presentat el tema ‘La luz de tu mirada‘, composat per ella mateixa junt als israelians Oren Gilat i Mor Zarbel. L’artista va iniciar la seva carrera artística amb el trio Charms, que posteriorment esdevindria duo. Mateo ha enregistrat diversos temes dance amb DJs com Victor Ar, Óscar Salguero i White Sky.

S’ha conegut també l'”Ahora” del gallec Martín Maez; una cançó interpretada íntegrament en castellà. L’artista té ja un album al mercat, el ‘Secretos perdidos‘, editat al 2014.

Andreas competeix amb ‘Feel‘, una cançó interpretada totalment en anglès.

El madrileny Orion Bow, que porta 13 anys en el món de la música, presenta ‘Cobarde‘, un tema pop-electrònic dedicat a l’Alan, un noi transsexual que es va suicidar a causa del bullying que sofria a la seva escola.

L’alacantí Dani Parreño concursa amb ‘Un chico con suerte‘. L’artista, de 16 anys, es va donar a conèixer gràcies a la seva participació al talent show La Voz Kids que Telecinco va emetre l’anyO 2014.

La també sabadellenca Alexa Lase ha enviat el seu tema ‘Ashes‘. L’artista va incloure una cançó al ‘Disco Caribe 2003‘; el ‘Ven conmigo a la fiesta‘, que aleshores va interpretar amb el pseudònim artístic de Sandra Mars.

La proposta de la gallega Alejandra Pais és ‘Ámame‘, una cançó escrita per Samuel Bugia, compositor que es declara fan del Festival i que anteriorment ja havia presentat algun tema per intentar representar Espanya al Concurs.

El mallorquí Joan de Son Rapinya, de 47 anys, presenta ‘Olé olé‘. L’artista és tot un fenòmen a les Illes Balears, conegut per les seves cançons amb cert to humorístic, els seus números de màgia i la crítica social. Té canal de Youtube propi, amb més de 50.000 suscriptors. Aquest estiu va triomfar amb el tema ‘Lo vamos a petar‘, que ha estat visualitzat més de 370.000 cops.

Miguel Ángel Jiménez és un altre aspirant a representar Espanya a Kiev’17. El seu tema es titula ‘Ritmo‘.

Fuera lo malo‘ és el tema amb què concursa el cantautor aragonès Alejandro Ibázar. És el segon single de l’artista, després que aquest estiu presentés ‘Entre tu sur y mi norte‘. La cançó, interpretada íntegrament en espanyol, és una crida a deixar enrere la negativitat i a valorar els petits detalls de la vida.

El tema de la madrilenya Angélica Leyva, exconcursant de La Voz,  és ‘Te equivocaste de mujer‘, composat per William Luque.

El cantant alacantí Blex competeix amb ‘Here and now‘. L’artista va debutar als escenaris al 2008 amb el grup Kilómetro Cero, que es va dissoldre al 2001, moment en què ell inicia el seu recorregut en solitari, interpretant temes en castellà i en anglès. Precisament, la seva proposta eurovisiva és cantada en anglès al cent per cent. L’han composada ell mateix i Danny Oton.

El menorquí Kevin Coll defensa ‘Amarte tanto‘, un tema amb reminiscències dels anys 30 que l’artista interpreta en castellà i en anglès.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Translate »